O comoară de stațiune lângă Sfântu Gheorghe

Județul Covasna este binecuvântat cu o mulțime de locuri extraordinare, care merită descoperite și a căror poveste trebuie dusă mai departe. La vreo 10 kilometri de Sfântu Gheorghe se află Șugaș Băi, o stațiune care poate fi vizitată în toate anotimpurile.

Șugaș Băi este un punct de atracție pentru oamenii din zonă, în primul rând. Cei pasionați de drumeții, dar și de bicicletă sau alergare au această variantă pentru a-și petrece câteva ore pline de relaxare. Stațiunea este situată la o altitudine de 747 de metri, iar prima vilă de aici a fost ridicată tocmai în 1869.

Vara, punctele forte sunt reprezentate de centrul de agrement, de terenul de minigolf, de peretele de escaladă, dar, mai ales, de centrul de tratament. La Șugaș Băi se găsesc mai multe izvoare de ape minerale, dar și o mofetă, adică o baie de gaz uscat cu dioxid de carbon. Încă din 1894 această mofetă a fost folosită pentru tratarea bolilor cardiovasculare. Cele mai populare izvoare de apă minerală, bogată în fier, sunt Erzsebet, Jeno si Szemvis.

În sezonul rece, la Șugaș Băi se poate merge pentru practicarea sporturilor de iarnă. Aici s-au amenajat două părtii de schi cu telescaun și nocturnă. Pârtia mare are 560 de metri lungime, un grad mediu de dificultate, pornește de la altitudinea de 740 de metri și ajunge la cea de 590. Pârtia mică se întinde pe 250 de metri și are, la fel, un grad mediu de dificultate.

Pentru cei care vor să exploreze Șugaș Băi pe jos, sunt marcate deja două trasee:

1. Strada Viitorului – Őrkő – Valea pârâului Kökönyes – Şugaş Băi – Vârful Görgő – Apa minerală Veress – Vâlcele – Farbükk – Vârful Borbát – Izvorul Büdös – cartierul Simeria Veche.
2. Sfântu Gheorghe – strada Borvíz – Şugaş Băi – Poiana Szármány – Valea Nádas – Izvorul Honvéd.

Citește și

Gest șocant la Palatul Cotroceni, cu prilejul Zilei Naţionale: Klaus Iohannis a refuzat să stea de vorbă cu invitații