O artistă din Bistrița instaurează ”Dinastia iubirii” la Eurovision. Aici puteți VOTA

Dinastia iubirii este instaurată anul acesta la Eurovision de o interpretă vocal și compozitoare din Bistrița, care studiază la Londra. Este vorba despre Bernice Chitiul, cu numele de scenă Berniceya, care are o melodie superbă cu care încearcă să câștige anul acesta Eurovision: ”The call – Dinasty of love”.

AICI PUTEȚI VOTA

”De-a lungul istoriei, omenirea a trecut prin diverse epoci sub numeroase dinastii. De 6000 de ani trăim aspirând la o epocă guvernată de o dinastie a iubirii conturată de pace, țeluri progresiste, unitate. Pentru unii această dinastie a iubirii este o realitate și o trăiesc respirându-i zilnic parfumul contribuind fiecare la ridicarea standardului acesteia, în vreme ce pentru alții este un deziderat, un portal spre ceva mai bun, sau un ideal. Însăși existența noastră este o expresie a iubirii. Dinastia iubirii va exista atâta vreme cât vom crede în ea și vom acționa depunând eforturi în consecință pentru a-i asigura perpetuitatea”, a declarat pentru doarromania.ro artista, care ne-a explicat ideea melodiei.

Cine este Bernice Chitiul

Bernice Chitiul își face studiile de Masterat în Operă la conservatorul “Royal Welsh College of Music & Drama” din Cardiff, Marea Britanie. Primul ei concert de operă a avut loc la “Wigmore Hall”, Londra, unde a interpretat 4 arii de referință compuse de Mozart. Această experiență deosebită i-a confirmat potențialul, iar până în prezent a activat în calitate de soprană în diferite producții precum: Magda în “La Rondine”, Marie în “La fille du Regiment”, Fiordiligi în “Cosi Fan Tutte”, Eurydice în “Orpheus in the Underworld”, precum și rolul Reginei Nopții în “Die Zauber Flote”.

Aceasta și-a coordonat propriul ansamblu instrumental-vocal “Berliozya”. Alături de compozițiile pop, ea a compus muzică instrumentală și vocală, iar unele dintre acestea au fost interpretate de renumitul ansamblul A cappela EXAUDI din Londra pe parcursul a doi ani consecutivi la “City Summer Festival”, Londra: “Crashing Waves”, în anul 2016 și “Trust is all we need”, în anul 2017.

Premiată pentru calitățile ei vocale și stilul ei interpretativ, ea a câștigat o experiență bogată la diverse festivaluri și concursuri în țară și în străinătate precum: “Festivalul Mamaia Copiilor”, “Cerbul de Aur Junior”, “Festivalul National al Slagarelor”, “Festivalul Mamaia” unde a câștigat premiul “Margareta Pâslaru”, “Acces la succes”, “Eurovision” și “Eurovision Junior” România, “X Factor” – etapa finală a Galelor live, în Romania, “Ealing Festival of Music, Dance, Speech and Drama” – “Solo Singing Trophy”, “Godalming Festival” – “Ann Lampard Award” și “Geraldine Wensley Trophy for Opera”, “Festival Goblet for female voice”, în Londra.

Primele înregistrări audio-video le-a realizat la vârsta de 4 ani, concretizate în melodia: “O mica Stea”, compusă de tatăl ei Florin Chitiul (pianist și compozitor). Nu mult timp după aceea, aptitudinile muzicale improvizatorii i-a alimentat dorința să studieze pe lângă canto și pianul. Bernice este reprezentată de un stil muzical relativ original și abordează genuri muzicale variate precum: pop, soul, jazz și operă. Toți acești factori au dus la interpretări creative ale covers-urilor și respectiv melodiilor proprii. Primele schițe compoziționale le-a început de la vârsta de 7 ani, astfel că la 10 ani avea deja adunate câteva melodii. Bernice și-a bazat cunoștințele de muzică tehnologică în scopul transformării ideilor și conceptelor compoziționale într-un sound propriu folosind programe precum Logic, Samplitude, Cubase și Ableton Live.

Melodia “Scrisoare Iernii” lansată în anul 2010 a fost catalogată ca primul videoclip muzical 3D Stereoscopic Anaglyph în Europa. Acest proiect a definit începutul evoluției ei artistice.

Țelul lui Bernice este să-și clădească cariera muzicală prin aprofundarea cunoștințelor muzicale, să-și dezvolte mai departe abilitățile vocale, mișcarea scenică, să colaboreze cu muzicieni și în cele din urmă să devină interpret și compozitor experimentat, lider de opinii și un bun pedagog.