Nuțu Cămătaru, dezvăluiri despre liderii PSD: ”A lăsat privirea jos”

Codin Maticiuc a lansat cartea “Dresor de lei și de fraieri – Viața lui Nuțu Cămătaru”, în care temutul interlop a povestit diverse detalii ce ar putea naște cutremure în lumea politică.

Lideri ai PSD, Gabi Oprea, Marian Vanghelie, Liviu Dragnea și chiar Adrian Năstase sunt pomeniți în amintirile lui Nuțu Cămătaru. Prezentarea de carte a fost la Palatul Bragadiru, în incinta Teatrului Godot, în fața ziariștilor.

”Și zece vieți de aș avea…”

”Pe mine mă știu și pietrele de pe stradă”, a explicat Nuțu Cămătaru. A recunoscut că nu își regretă faptele. ”Și zece vieți de aș avea, eu tot așa aș fi”, a spus temutul interlop.

”Unde a fost mai greu? Cu ziariștii sau cu judecătorii? Păi eu cred că cu dumneavoastră aici decât cu judecătorii. E mai greu pentru că cu judecătorii eu știam de ce sunt în fața lor… Știu eu, că eram mai vinovat, mai puțin vinovat sau vinovat deloc, asta era”, a explicat Nuțu Cămătaru, conform Fanatik.

”Eu nu am Facebook, nu am nimic. Țin un telefon numa` să fac poze și nu mă interesează. Eu îmi trăiesc viața după propriile mele principii, așa cum am crezut eu”, a mai precizat Nuțu Cămătaru.

Deranjat de politicieni

Pe Marian Vanghelie îl face praf în epilogul cărții.

”Nu l-aș fi menționat niciodată, dar tocmai l-am văzut într-un interviu televizat, cică nu mă cunoaște. Nu mă cunoaște?

Îi mulțumește lui Dumnezeu în fiecare zi că m-a cunoscut ș l-am ajutat să ajungă primar de trei ori! L-am primit în casă de câte ori a avut nevoie și acum nu mă cunoaște?!

Mariane, pe drumul pe care pleci tu, eu mă întorc obosit, și dacă nu te descurci acolo (se referă la condamnările cu închisoarea, n. red.), să dai un semn”, scrie, în epilog, în cartea “Dresor de lei și de fraieri – Viața lui Nuțu Cămătaru”.

Trimișii lui Dragnea și protecția în stil interlop

Nuțu Cămătaru nu se ferește să provoace controverse.

”La adăpostul nopții, un mesager vine în mare taină să ceară o audiență privată. Nuțu face câțiva pași și îi spune că poate să vorbească de față cu mine. Îi cere lui Nuțu, din partea lui Dragnea, protecție la Rahova. Nuțu zâmbește. Mereu ajung la mâna lui. Mereu se întoarce roata”, scrie în “Dresor de lei și de fraieri – Viața lui Nuțu Cămătaru”.

Dar nu a fost singurul politician care i-a cerut ajutorul. Alții, la fel de puternici ca Dragnea, la vremea lor, au depins de el. De exemplu, Adrian Năstase, pe când erau, amândoi, în penitenciar.

”A cerut voie gardienilor să vină să vorbim. M-a salutat și mi-a spus că vrea să mă cunoască. I-am zis: `Dacă voiai Holland-ul (o armă de vânătoare, de colecție, n. red.), puteai să-mi spui, că ți-l trimiteam. Îmi trecuse pe la urechi că o vrea Năstase și că de aia m-a băgat iar jos.

M-am uitat în ochii lui și l-am întrebat ce caută la prizon, alături de mine. De ce n-a făcut legile așa cum trebuie, că doar el a fost la ”butoane”. A lăsat privirea în jos…”, mai povestește Nuțu Cămătaru în cartea biografică scrisă de Codin Maticiuc.

Bătăi pentru PSD și Gabriel Oprea

”Sunt bun când ți-e greu; când te ajungi, e bine să nu mă cunoști. Exact așa a fost și cu primarul din Popești-Leordeni. Petre Iacob. Când l-a cunoscut lucra la o fabrică de mezeluri și mi-aducea salam la câini.

Când i-am dat primii zece mii să-și facă magazin, a zis că n-o să mă uite în viața lui, Apoi l-am luat asociat la fabricile de alcool cu Mihai Cuptor. Când a ajuns primar cu PSD-ul și a venit acolo Gabi Oprea la o fabrică în campanie electorală, m-a sunat iar.

Angajații de la uzină cu alți locuitori din Popești au vrut să-i linșeze. Oprea cu ai lui s-au baricadat și am trimis eu o sută și ceva de băieți să-i scoată și să-i încingă pe aia din popești, să vadă că nu e de glumă cu PSD-ul. Crezi că mi-au mulțumit vreodată?”, mai povestește Nuțu Cămătaru în cartea lui Codin.

Citește și

Gigi Becali în dubiu față de gestul Patriarhului Daniel: ”Lepădare de credință? Nu cred”