”Nuevo Dinamo”: De cât are nevoie Borja Valle pentru a fi top, cine-i decide soarta lui Bălănescu, de ce FCSB va da bani ”câinilor”

Noul președinte executiv al clubului, Dorin Șerdean, a făcut introducerile astăzi în privința organigramei dinamoviste.

Pablo Cortacero, acționar majoritar

”Bălănescu aparține clubului, nu pot să vă spun mai mult. Noul director general va decide ceea ce se va întâmpla cu dânsul. Am avut o întrevedere amiabilă și fructuoasă cu reprezentanții fanilor DDB, a fost o întâlnire constructivă. Am vorbit și cu jucătorii în preajma derby-ului, după eșecul cu UTA, am încercat să-i îmbărbătez, sunt sigur că încet-încet lucrurile vor intra pe drumul bun.

Nu știu ce s-a întâmplat cu alți potențiali cumpărători, facem auditul intern ca să vedem doar dacă sunt și alte datorii ce nu ne-au fost aduse la cunoștință. Suntem conștienți și ne așteptăm să fie și alte datorii. Suntem pregătiți de orice.

În două săptămâni, pe baza auditului intern, vom face programarea plăților.

Cătălin Hîldan – e fostul căpitan al echipei, care a murit pe teren, luni se împlinesc 20 de ani de la decesul lui, de aceea echipa și staff-ul vor merge la cimitir pentru a-și arăta respectul.

Dacă am investit 600.000 de euro la Dinamo? Nu-mi place să împart cu presa discuțiile despre tema banilor, sunt probleme interne ale noastre și nu le fac publice. Am investit bani și vom investi.

Nu e niciun secret cine e patronul adevărat de la Dinamo, este vorba despre un grup de investitori care au investiții în mai multe domenii, inclusiv imobiliar, și-au decis să finanțeze clubul.

Am oficializat legal actele pentru preluarea definitivă a clubului, vizavi de datoriile la vedere. Dar aproape sigur vor apărea și alte datorii ascunse.

Am preluat un club cu numeroase probleme, într-o situație complicată, din noapte zi este greu să faci! Au fost carențe de organizare administrativă și sportivă, pentru început vrem să ducem Dinamo în primele șase locuri, apoi vom fixa alte obiective.

Nicolae Badea în administrația clubului? Inițial, nu am înțeles numele… În momentul de față trebuie să avem o ședință pentru a putea defini noua structură a membrilor Consiliului de Administrație. Nu pot să spun nimic acum, după ședință vom defini structura CA.

Cu Cornel Dinu m-am întâlnit marți, în funcție de stadiul sănătății lui, va face parte din viitoarea structură a clubului.

Mi-ar fi plăcut să câștig toate meciurile, dar în sport nu se poate. Au venit mulți jucători noi, dar vedem pe zi ce trece că echipa se strânge. Timpul va face ca aceștia să fie integrați în echipă.

Alex Couto, director general:

”Sunt bucuros de prezența dumneavoastră. Responsabilitatea mea în infrastructura clubului, ca director general, este aceea de a reorganiza și restructura administrativ și sportiv clubul. Voi fi cel ce va trebui să impulsioneze marketing-ul, merchandising și relațiile cu media. Vom avea la dispoziție ultimele tehnologii din domeniul fotbalului! Și acestea vor fi puse la dispoziție celor ce se ocupă de prima echipă și de juniori. Și vreau să vă mai spun că aveți un oraș foarte frumos, București, o adevărată capitală europeană.

Trebuie să vedem ce am găsit aici, apoi departamentele să fie organizate și să lucreze în echipă.

Cel mai important este ceea ce putem face, nu ceea ce știm face. Trebuie să implementăm nouă tehnologie în sport, iar toate departamentele existente în club să interacționeze”

Rufo Collado, director sportiv

”Eu sunt cel mai vechi din noul management, sunt de 3 luni la București, sunt impresionat de acest oraș. Iar în această echipă vom face tot ceea ce ne propunem. Menirea noastră este de a readuce Dinamo acolo unde-i este locul, la nivel intern și internațional. Am întâlnit un club cu multe probleme, nu doar la nivel sportiv. Am încercat să aducem echipa la nivelul la care merită, încercăm să facem formația competitivă, cât mai repede posibil. Am angajat cel mai potrivit antrenor.

Și Dinamo 2 e foarte importantă pentru noi. Încercăm să facem ultimele achiziții pentru a putea defini, efectiv, echipa și grupul de jucători. Am constituit o formație de legende ale clubului. Am adus oameni din scouting de la Sevilla, Alaves, vom face un centru de căutători de talente prin care să aducem jucători de calitate.

Am întâlnit carențe mari la Dinamo în departamentul sportiv, de scouting, lipsă de organizare a fiecărui departament în parte, de la analiști video și până la studiul adversarilor. Un nivel scăzut, de neconceput, pentru un club ca Dinamo. Jucătorii care au venit au sosit nepregătiți, gen Borja Valle care are nevoie de minute de joc, ne trebuie o lună pentru a intra în forma optimă.

Dacă folosirea lui Straton în derby va aduce câte 10.000 de euro pentru fiecare astfel de meci? Este o problemă internă, iar măsurile pe care le luăm pentru jucătorii care pleacă, le luăm pentru fanii clubului.

Marcos Rubino, șeful Academiei dinamoviste

”Eu doresc să face juniorii să fie din ce în ce mai buni, să creștem talente. Dacă vom crește, în plan individual, valoarea fiecăruia, vom crește valoarea clubului. Vom lucra cu metodologie actualizată”.

Citește și

Record de infectări cu Covid-19 în România. Vezi reacția premierului Orban