Nuevo Dinamo arată bine. Gol fenomenal pentru Borja Valle cu Botoșaniul

Nuevo Dinamo construit de Cosmin Contra a arătat bine în prima jumătate de oră a partidei cu FC Botoșani, din etapa a 3-a a Ligii 1. Roș-albii chiar au fost câini răi. Au făcut un pressing agresiv, au avut posesia, au pus presiune pe poarta lui Pap.

În primul 11, Contra a trimis 5 jucători veniți în această vară. Gonzalez și Isma Lopez au făcut potecă pe lateralele terenului, Gol a avut tot timpul capul sus, iar Măgureanu și Nemec au hărțuit apărarea oaspeților.

Fabbrini a avut prima ocazie, dar nu l-a putut învinge pe Pap. Janusz Gol a creat o fază spectaculoasă. A preluat în aer și a șutat din demivoleu, puțin pe lângă. Dincolo, Keyta s-a trezit în minutul 20 singur cu Straton, dar n-a găsit soluția corectă pentru a deschide scorul. După doar câteva secunde, Sorescu a deviat cu capul o minge care a nimerit bara.

Botoșaniul a preluat controlul după jumătate de oră de joc. În minutul 37 a venit și golul. Babunski i-a pasat lui Ofosu, aflat într-o poziție suspectă de ofsaid, acesta l-a depășit pe Straton, a centrat, Ashkovski a pus capul, iar mingea deviată de Isma Lopez a intrat în poarta lui Dinamo.

Schimbări la pauză

Contra a mutat chiar de la pauză. I-a scos de pe teren pe Fabbrini și Măgureanu și i-a trimis în luptă pe Camara și Borja Valle. Prima ocazie a reprizei secunde i-a aparținut lui Gonzalez, care a tras ca din tun, mingea fiind deviată de Pap. Juan Camara a arătat și el că e fotbalist. A preluat în careu și i-a dat mari emoții lui Pap, cu un șut puternic.

Nemec a avut și el șansa egalării. Borja Valle și Sorescu au combinat în stânga, mingea a ajuns în careu, dar atacantul slovac n-a nimerit ținta. Abia în minutul 70 au mai ajuns moldovenii la poarta lui Straton, prin Ofosu, fără rezultat pe tabelă. La faza următoare, Borja Valle a dat golul anului. A șutat de la 60 de metri și l-a învins pe Pap! cu 13 minute înainte de final, Sorescu a vrut să dea gol din corner. A ratat de puțin.

Juan Camara a vrut și el să marcheze la debutul la Dinamo. A tras tare din marginea careului, însă mingea s-a dus pe lângă. Până la final nu s-a mai întâmplat nimic, în afară de eliminarea lui Cascini, așa că Dinamo – Botoșani s-a terminat 1-1. Etapa viitoare, Dinamo va juca la Mediaș, cu Gaz Metan, în timp ce Botoșaniul o va primi acasă pe Academica Clinceni.

caseta

Dinamo – FC Botoșani 1-1 (0-1)

Au marcat: Borja Valle (70) / Isma Lopez (autogol-36)

Dinamo: Straton – A. Gonzalez (88 Mihaiu), Puljic, R.Grigore, Isma Lopez – Sorescu, Răuță, Gol, Fabbrini (46 Camara) – Măgureanu (46 Borja Valle), Nemec.

FC Botoșani: Pap – Haruț, Chindriș, Șeroni, Holzmann – Cascini, Babunski – Ashkovski, Ofosu (84 Patache), Keyta (84 Roman) – Dugandzic (90+3 Țigănașu).