--> -->

Nu s-a putut la Dinamo, FCSB l-a împrumutat la U Cluj

FC Universitatea Cluj l-a transferat pe mijlocașul de bandă dreaptă Ovidiu Horșia, care vine sub formă de împrumut de la FCSB și va reprezenta o nouă opțiune pentru postul de jucător Under 21.

Dinamo l-a vrut. Degeaba!

Fotbalistul a fost pe lista lui Dinamo București la jumătatea lunii iulie, imediat după ce a jucat în meciul FCSB 2 A Clinceni (Unirea Constanța) contra ”câinilor”, scor 3-1, când a și înscris. Cornel Țălnar și Ionel Augustin au dialogat cu fotbalistul pentru a sosi în alb-roșu, alături de Andrei Marc, ex-Chiajna, la acea vreme.

Jucătorul și-a manifestat atunci dorința, clar, de a veni la Dinamo (detalii aici).

Doar că mutarea nu s-a mai perfectat din cauza financiare. Cum sub comanda lui Nicolae Dică nu a avut loc, Horșia a fost împrumutat la un club care și-a manifestat mereu antipatia față de FCSB!

Crescut de ACS Kinder Târgu Mureș, Ovidiu Horșia s-a evidențiat în perioada junioratului, fiind convocat naționalele U17 și U19 ale României.

Împrumutat peste tot

În 2017 a fost transferat de FCSB, iar în sezonul 2018/2019 a fost împrumutat la formația ilfoveană Academica Clinceni, unde a bifat 28 de meciuri în Liga a II-a și a marcat cinci goluri, reușind promovarea pe prima scenă a fotbalului românesc. În același sezon a strâns și șase prezențe sub tricolor pentru România U19, jucând și la turneul preliminar pentru Campionatul European.

În sezonul 2019/2020, Ovidiu Horșia a îmbrăcat tricoul Politehnicii Iași, fiind un om important în angrenajul echipei. A strâns 39 de prezențe în acel sezon de Liga 1, marcând patru goluri și oferind patru pase decisive. S-a remarcat și atunci contra ”câinilor”, de aceea Dinamo l-a mai vrut încă o dată pe mijlocașul ofensiv.

Sezonul 2020/2021 a adus o nouă provocare, Ovidiu Horșia ajungând tot în Liga 1, la Gaz Metan. În tricoul echipei din din Mediaș a strâns 24 de prezențe, două goluri și trei assist-uri. Experiența de la Gaz Metan Mediaș a continuat și în sezonul următor, în care strâns 10 apariții.

Prin transferul lui Ovidiu Horșia, antrenorul Eugen Neagoe va avea la dispoziție un nou jucător eligibil pentru postul jucătorului U21.

Citește și

Murad, nemulțumit, dar lasă loc negocierilor cu Dinamo: ”Mirat, dar și trădat”