--> -->

Nu mai vine la Dinamo: ”O conversație”

Dinamo se pregătește de startul play-out-ului, iar mâine dimineață, la ora 11:00, Dusan Uhrin și Gabriel Torje vor oferi mai multe detalii despre situația echipei, în cadrul conferinței de presă dinaintea partidei cu Rapid.

Duel ce va fi duminică seară, la Mioveni, în prima rundă din play-out. Se vor juca 9 etape în această zonă a clasamentului, în acest moment roș-albii sunt pe loc de baraj.

”Va fi mai dificil decât anul trecut”, a comentat Dusan Uhrin la sosirea în Capitală, până acum efectuând doar două ședințe de pregătire cu formația din Ștefan cel Mare.

Cehul de 54 de ani a mai salvat o dată echipa de la retrogradare, anul trecut, când a avut o serie de 5 victorii consecutive pe final de play-out.

Se închid cu Irobiso

Sosirea lui Uhrin a coincis și cu rezolvarea transferului atacantului Christian Irobiso, 28 de ani, adus și el de la Gaz Metan.

Medieșenii au rămas cu un singur punct, momentan, în clasament, dar mai pot pierde din cauza restanțelor financiare. Tot de la Gaz Metan au mai sosit Gabriel Moura, Răzvan Grădinaru și Vlad Morar.

Irobiso va fi ultimul transfer al roș-albilor, așa cum v-am anunțat, lista este închisă, a confirmat și Iuliu Mureșan. Nigerianul a început deja antrenamentele sub comanda lui Uhrin, poate fi o soluție pentru duminică seară. Este legitimat și a primit numărul 35.

A evadat din Ucraina

În schimb, Ivan Pesic, 29 de ani, fostul jucătorul al ”câinilor”, nu este o soluție în acest moment pentru trupa din Ștefan cel Mare. Croatul a lăsat o impresie pozitivă pe durata contractului precedent la Dinamo, el plecând fiindcă nu a mai fost dorit de Mircea Rednic la finele lui 2018.

Fotbalistul care a punctat și într-un derby cu FCSB ar fi luat în calcul o revenire în România, mai ales că este liber de contract, după ce s-a despărțit de Vorksla Poltava, el fugind din Ucraina în chiar prima zi a invaziei rusești. A fost o ”evadare” cu peripeții pentru ex-dinamovist, așa cum a povestit într-o discuție cu reporterii Playsport.

Pesic a recunoscut pentru doarromania.ro că a fost contactat din Ștefan cel Mare, însă tratativele nu s-au derulat prea mult. Așa cum au transmis și oficialii clubului, lista de 25 de jucători pentru LPF este acoperită în acest moment, dinamoviștii s-au închis cu Irobiso. În plus, bucureștenii au considerat că ar fi acoperiți pe postul pe care joacî Pesic.

Cu toate că fotbalistul de la Split este pregătit. ”Am avut o conversație, nu a continuat, în acest moment este ieșit din discuție un transfer la Dinamo”, a declarat Pesic. Fotbalistul a mai jucat și la FC Voluntari în România, rămâne deschis unei reveniri aici.

Pesic reușise două goluri în 17 meciuri pentru Vorksla Poltava. La Dinamo a punctat de 5 ori în 17 de meciuri, mai având și alte 3 assist-uri.

Citește și

S-a lămurit: va sta pe bancă la Dinamo!