Nu-l lasă inima să recunoască panta descendentă total! Nelu Tătaru: ”Nu ne bucurăm, nu ne întristăm”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, s-a aflat vineri la Iaşi, unde a vizitat maternitatea Cuza Vodă. Și a admis, într-un final!, faptul că România este pe o pantă descendentă în privința COVID-19. Declarația a fost oferită fix la capătul mai multor zile în care panta descendentă a fost evidentă, vineri înregistrându-se doar 127 de cazuri.

“Avem vreo săptămână în care am coborât în pantă descendentă şi avem vreo 4-5 zile de când suntem efectiv în scădere de cazuri. Acea perioadă de platou a trecut. Am avut ieri o zi în care numărul părea că începe să crească, dar astăzi (n.red vineri) suntem pe o pantă descendentă. Mă repet, sunt cele 10 zile pe care le gestionăm după primul week-end de relaxare în care am interpretat, cel puţin unii dintre noi, într-un alt mod.

Nu ne putem bucura încă, dar nici nu ne întristăm. Suntem într-o perioadă şi o fază descrescătoare a curbei, este vizibilă, o avem de vreo săptămână, o săptămână şi jumătate, vrem să rămână aşa, dar încă avem un număr de 200 de pacienţi în terapie intensivă, încă avem decese – 1.159 de decese, mai avem 17.700 de cazuri în total, sunt momente pe care dacă le gestionăm cum trebuie, atât noi, cât şi populaţia putem spune că terminăm acest moment al pandemiei şi avem un timp liber în care să putem să analizăm ce a fost, să previzionăm ce va fi”, a declarat ministrul Nelu Tătaru.

Citește și

Confesiunile lui Dan Petrescu: cine l-a inspirat cel mai mult, cine i-a fost ca un tată, cine l-a disciplinat

[post-views]
[post-views]