Nu i-a îndeplinit dorința tatălui: ”Ar fi vrut să fiu la Dinamo! Și domnul Reghe m-a dorit”

Unul dintre fotbaliștii constanți ai ultimilor ani în Liga 1, unul dintre cei ce au tras Sepsi în sus în clasament, Gabriel Vașvari, 34 de ani, a explicat care este secretul longevității sale, jucând an de an foarte multe partide în fiecare sezon.

”Am avut noroc de o carieră lipsită de accidentări. Am reușit mai mereu să joc minimum 30 de meciuri pe sezon. N-am fost nici adeptul să schimb cluburile, îmi place să fiu mai statornic. De fel sunt un tip liniștit”, a explicat Vașvari într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor.

Specialistul penalty-urilor din Liga 1, cu 28 de goluri de la punctul cu var, a povestit că dragostea pentru fotbal a căpătat-o de mic, începând cu lecturarea ziarelor de sport. Și tatăl său i-a insuflat dragostea de fotbal, cu toate că nu a jucat niciodată.

”Tata n-a avut nicio legătură cu fotbalul, doar pasiune. Nu mi-a fost ușor să ajung fotbalist, tot ce-am obținut a venit datorită muncii mele. Nu m-am dat bătut niciodată. Am și avut noroc să debutez la Liga a 2-a de la 17 ani. Deși apoi ajunsesem să joc la județ, până să semnez cu Botoșani.

Gândește-te că munceam suplimentar și când eram la Liga a 4-a, deși la Zalău aveam 1.000 de euro pe an! Aveam însă prime de 500 de euro dacă băteam locurile 1, 2 și 3. Așa mi-am luat ghete, un trening și adidași, după o victorie cu Bihor, care era în frunte. Ce amintiri!

Tata e dinamovist înrăit. Ar fi vrut să fiu acolo. Datorită lui, și eu am fost dinamovist de mic. O dată, parcă, să zic că a fost o discuție, când era Bratu antrenor. M-a sunat un impresar. Atât! Nimic mai mult. Despre FCSB s-a discutat în primul meu an în Liga 1, când era domnul Reghecampf antrenor. Tot așa, niște zvonuri.

Dacă aș fi mers la FCSB ca dinamovist? Știi cum e! Când ajungi să joci la nivel de prima ligă, ești profesionist și nu te mai gândești la afinitățile din copilărie. Te gândești să-ți fie bine ție, familiei și gata!”, a explicat Vașvari.

Citește și

Rici Grigore: ”Acesta e adevărul”