Nu circulă niciun autobuz în București! Nicușor Dan: ”Cer PSD să facă asta”

Transportul public este paralizat din nou în Capitală din cauza grevei STB.

Autobuzele, troleibuzele și tramvaiele din Capitală au rămas și azi în depouri, în ciuda deciziei instanței de a suspenda greva STB declanșată joi.

”Manifestare total irațională”

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, se află la sediul Societății de Transport București. ”I-am convocat la ora 12:00 pe șefii de autobaze și depou la Primăria Capitalei”, a anunțat edilul șef.

Primarul general Nicușor Dan a cerut angajaților STB să respecte hotărârea judecătoarească prin care Tribunalul București a dispus suspendarea grevei generale de la STB și să revină cu autobuzele, troleibuzele și tramvaiele pe traseu.

”Avem în continuare de a face cu manifestare total irațională. Chiar dacă hotărârea a fost comunicată oficial, toată lumea știe că a fost pronunțată ieri, să nu reiei lucru riscând pierderea contractului de munca, o condamnare penală, este o atitudine irațională pe care nu o înțeleg”, a declarat primarul general.

Ce va urma la prânz

El a anunțat că a convocat la ora 12 la sediul Primăriei Capitalei pe toți șefii de autobaze și depouri, aproximativ 20 de persoane, care sunt și membri în conducerea STB, dar și membri de sindicat. ”I-am convocat pentru două motive: vreau să le transmit prin ei angajaților STB hotărârea de a merge înainte în aplicarea legii și a hotărârii judecătorești.

Nu se pune problema într-un stat de drept să nu aplicăm hotărârea. Al doilea motiv, să înțeleg care sunt acele probleme care pot să fie rezolvate”, a precizat primarul.

Mesaj către PSD

Nicușor Dan a cerut PSD să ia o poziție publică privind greva de la STB având în vedere că este condusă de Vasile Petrariu, consilier general din partea social-democraților.

”Cer PSD să se pronunțe pentru că noi avem o grevă care paralizează Bucureștiul și afectează sute de mii de bucureșteni oranizată de un consilier general PSD. Cer PSD să se pronunțe pe una din 2 opțiuni – fie susține această manifestație, fie retrage sprijinul politic domnului Petrariu care a organizat greva”, a afirmat Nicușor Dan.

Edilul l-a acuzat pe liderul de sindicat Vasile Petrariu că a organizat greva generală dintr-o ambiție personală de a-l înlătura pe directorul STB, Adrian Criț.

”Acest moment și toată situația este o atitudine total iresponsabilă generată de un consilier general. Oamenii din sindicat au fost întrebați, ce vreți? Să-l dați jos pe Criț. Bine, dar de ce? De noi depinde activitatea bucureștenilor, nu poți să faci o ambiție personală”, a afirmat el.

Citește și

Gigi Becali contrazice declarațiile oficiale: ”Nu s-a vaccinat. A zis așa de EMOȚIE”