Novak Djokovic a rupt tăcerea: „Sunt dispus să sacrific titluri, acesta e prețul!”

Novak Djokovic a rupt în sfârșit tăcerea după scandalul din Australia, care s-a încheiat cu expulzarea sa înainte de debutul primului turneu de Grand Slam al anului, Australian Open.

Iar reacția sa este la fel de vehementă, ca luna trecută, campionul nu are de gând să facă nicio concesie pentru ceea ce crede.

Preferă să rateze cele mai tari turnee doar să nu se vaccineze

Novak Djokovic a declarat că preferă să rateze turnee decât să se vaccineze împotriva COVID-19, încă o dată confirmând opiniile puternice pe care le are cu privire la acest subiect atât de controversat la nivel global.

Într-un interviu pentru BBC, Djokovic a precizat că nu ar trebui să fie asociat cu mișcarea antivaccinistă și că el militează pentru dreptul la alegere.

Djokovic a fost întrebat dacă își va sacrifica participarea la competiții precum Wimbledon și Roland Garros din cauza poziției sale față de vaccin: „Da, acesta este prețul pe care sunt dispus să-l plătesc”, a spus el pentru sursa citată.

Câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, Djokovic a fost expulzat luna trecută din Australia, după ce guvernul i-a anulat viza din cauza statutului său de vaccinare.

”Nu sunt împotriva vaccinării”

Novak Djokovic a declarat, de asemenea, că a obținut o scutire medicală pentru a intra în Australia deoarece a trecut prin boală în luna decembrie a anului 2021.

„Nu am fost niciodată împotriva vaccinării”, a spus el pentru BBC, confirmând că i-au fost administrate toate vaccinurile din copilărie, „dar am susținut întotdeauna libertatea de a alege ceea ce introduci în propriul corp”.

Djokovic a confirmat, de asemenea, că este dispus să renunțe la șansa de a deveni din punct de vedere statistic cel mai mare jucător de tenis al tuturor timpurilor.

Întrebat de ce, el a răspuns: „Pentru că principiile de luare a deciziilor asupra corpului meu sunt mai importante decât orice titlu sau orice altceva. Încerc să fiu în armonie cu corpul meu cât de mult pot”.

El a spus că „e deschis” cu privire la posibilitatea de a fi vaccinat în viitor, „pentru că toți încercăm să găsim în mod colectiv cea mai bună soluție posibilă pentru a pune capăt pandemiei”.

„Nu am fost niciodată împotriva vaccinării. Înțeleg că, la nivel global, toată lumea încearcă să depună un efort mare pentru a gestiona acest virus și să vedem, sperăm, un sfârșit în curând acestui virus.

Înțeleg că există multe critici și înțeleg că oamenii vin cu diferite teorii despre cât de norocos am fost sau cât de convenabil este că am avut coronavirus în decembrie, chiar înainte de Australian Open, dar nimeni nu este norocos să ia Covid.

Milioane de oameni au și încă se luptă cu Covid în întreaga lume. Așa că iau asta foarte în serios, chiar nu-mi place ca cineva să creadă că am folosit greșit ceva sau în propria favoare”, a spus Novak.

Citește și

Beneficiile rugăciunii ”Tatăl Nostru” pentru creier, explicate de neurochirurgul Vlad Ciurea: ”E ca și cum te-ai curăța”