Noul căpitan al lui Dinamo: „Trebuie mai mult”

Dinamo a pierdut partida cu Craiova de pe Arena Națională, scor 0-1, după golul de excepție al lui Baeten, după ce Cristi Costin a nimerit transversala în minutul 90+3.

Unde și în ce sistem va juca

Partida a marcat și debutul oficial al lui Lucas Alves de Araujo (31 de ani), probabil, cel mai așteptat jucător de către fani. Brazilianul mai jucase în amicalul cu CS Tunari (7-0) cu o săptămână înainte. Stoperul s-a achitat de sarcini vineri seară, a dat siguranță și a blocat o reluare periculoasă a oltenilor. Pare că va ordona departamentul defensiv al ”câinilor”.

Prin apariția lui Lucas în primul 11, probabil, Burcă va forța tot mai mult sistemul 3-5-2, adică să-i așeze pe Bena și pe Homawoo lângă sud-american. Chiar dacă togolezul a avut câteva intervenții nefericite și în meciul cu FCU Craiova.

După meci, Lucas a vorbit fanilor dinamoviști. Era și el afectat de înfrângere, dar a încercat să fie optimist pentru ceea ce va urma.

”Pentru Dinamo nu e normal să rămână în această poziție”

”Nu sunt bucuros pentru că am pierdut acasă, cu atmosferă. Dacă vă uitați la meci, noi am avut foarte multe șanse cu mingea, dar am pierdut 1-0 și nu sunt fericit. Trebuie să dăm mai mult, să continuăm și vom fi mai buni. Am așteptat mult din cauza vizei mele. Nu a fost ușor pentru că am vrut să joc. În tot acest timp m-am antrenat zi de zi.

A fost decizia antrenorului (n.r. – să-l pună căpitan), când ești căpitan, pentru această echipă trebuie să dai mai mult. Îmi place această provocare. Pentru Dinamo nu e normal să rămână în această poziție. Acum suntem în prima ligă, trebuie să credem mai mult, tranziția nu e ușoară în această ligă. Trebuie să lucrăm mai mult.

Am avut controlul jocului, dar am luat un joc ușor. Suntem Dinamo, trebuia să câștigăm acest meci acasă. Nu e posibil și nu e normal, dar ăsta e fotbalul”, a spus Lucas, după meci.

Reacția lui Burcă: „O decizie îndrăzneață”

După partidă, Ovidiu Burcă a explicat de ce a luat această decizie:

”Am luat decizia asta, nu a fost una ușoară, una îndrăzneață, dar când l-am adus pe Lucas, știam că avem nevoie de un jucător care să vină cu un anumit tip de experiență, cât a fost alături de noi, am văzut niște calități și am zis că poate fi indicat să fie căpitan, au lipsit jucătorii care în mod normal erau căpitani.

S-a achitat foarte bine de postura asta, nu e ușor să fii căpitanul lui Dinamo”, a explicat Ovidiu Burcă.

Citește și

Prietena lui Vlad Pascu a povestit despre petrecerile cu droguri: ”Ori era creativ, ori se urca pe acoperiș și plângea”