Wave Resort

Noul antrenor ales de Gigi Becali: ”Țineam cu Dinamo când eram mic”. Nume după Cornel Dinu

Gigi Becali a luat o decizie șocantă la prima vedere, aceea de a-l numi pe Dinu Todoran (42 de ani) noul antrenor al FCSB. Refuzat de Marius Șumudică și de Nicolae Dică, Gigi Becali a declarat că avea pe listă patru antrenori: Marius Croitoru (FC Botoșani), Ilie Poenaru (Academica Clinceni), Andrei Prepeliță (FC Argeș) și Eugen Neagoe (liber de contract), dar a făcut o mutare-surpriză.

Dinu Todoran este liber de contract din martie 2021, când a plecat de la CSM Slatina, care ulterior a retrogradat din B în C. El a mai fost antrenor la juniorii lui FC Voluntari și interimar, timp de 4 etape, la echipa din Ilfov.

”Am ales un antrenor cuminte, Dinu Todoran. A semnat azi, la ora 18:00. Acum o lună i-am zis lui MM Stoica să-l sune ca să-l aducem la Academie, încă nu se decisese. Când l-a sunat azi, nu i-a răspuns lui MM Stoica. I-a dat mesaj că nu poate vorbi, era la Căldărușani, la duhovnic, e zi de sărbătoare. Atunci am zis că-l punem antrenor la prima echipă, nu la Academie.

Eu nu merg pe valoarea profesională, ci pe valoarea umană. Mi-a mers bine în viață. Eu vreau să câștig cu un om bun. Mai bine decât să câștig cu un om rău”, a declarat Gigi Becali la emisiunea ”Digi Sport Special”.

Dinu Todoran a dezvăluit că tatăl său l-a botezat după legenda lui Dinamo, Cornel Dinu, nu a ascuns acest detaliu niciodată. Ca fotbalist al Petrolului Ploiești a fost la un pas acum aproape două decenii de a semna cu ”câinii”, însă afacerea nu s-a mai realizat.

”Cu Dinamo țineam când eram mic și toată lumea știe că numele meu vine de la cel al domnului Cornel Dinu. Tata, fiind dinamovist, mă ducea la meciuri. Știam echipa lui Dinamo pe de rost”, a spus Dinu Todoran, la GSP LIVE.

Ca jucător, Todoran a evoluat la Petrolul, Astra, Farul, Unirea Urziceni, Victoria Brănești, FC Botoșani și FC Voluntari, echipă de la care s-a retras în ianuarie 2016.

Citește și

Raed Arafat, reacție despre noul dosar de la DNA, în care este vizat: ”Nimic nu e fără risc”