--> -->

Noua stațiune montană a României: ”Am redeschis și pârtia de schi”

Staţiunea montană Izvoare, din Maramureș, va reintra în circuitul turistic regional după 25 de de ani de când a oprit activitățile specifice sezonului rece, a declarat noul manager al staţiunii, Flaviu Leşe, pentru Agerpres.

Evaluată la 4 milioane de euro

Situată la 900 de metri altitudine în Munţii Gutâi, stațiunea montană este cea apropiată de municipiul Baia Mare.

Staţiunea Izvoare a fost evaluată pe piața imobiliară locală la peste 4 milioane de euro, iar în urmă cu doi ani Primăria municipiului Baia Mare a anunţat că intenţionează să cumpere domeniul, însă a renunţat la investiţie.

Ea va fi modernizată, dotată şi readusă în atenţia turiştilor români, potrivit lui Leșe.

Cu schiul înainte!

”Primul pas a fost făcut prin repunerea în funcţiune a pârtiei de schi şi încercăm, în prima etapă, să oferim turiştilor, dar îndeosebi localnicilor posibilitatea de a schia în această iarnă. Intenţia noastră e să mai amenajăm încă o pârtie de schi, să aducem îmbunătăţiri şi dotări suplimentare celei puse în funcţiune, apoi să ne ocupăm de alte investiţii”, a spus noul manager al stațiunii.

Potrivit lui Leșe, la sfârșit de săptămână, vin mulți pasionați de schi. ”Cert e că după aproape 25 de ani, timp în care cea mai apropiată staţiune montană de municipiul Baia Mare a fost abandonată, acum va fi modernizată, dotată şi readusă în atenţia turiştilor români, a localnicilor, dar şi a străinilor care petrec mici vacanţe în Maramureş.

Deşi am redeschis pârtia de schi de puţin timp, constatăm că sfârşitul de săptămână aduce un număr mare de pasionaţi de schi, dar şi copii însoţiţi de părinţi, care petrec câteva ore în aer liber la schi şi săniuş”, a declarat Flaviu Leșe.

Noul manager a mai spus că în vara acestui an cele trei cabane vor intra într-un amplu proces de modernizare, dotare şi pregătire pentru sezonul anului viitor.

Citește și

Premierul Nicolae Ciucă: ”După 15 februarie, discutăm despre ridicarea restricțiilor”