--> -->

Nou acționar la Dinamo: „28 e magic”

După ce, zilele trecute, omul de afaceri Andrei Cionca a achiziționat 28 de acțiuni de la unul dintre acționarii clubului Dinamo, „Dinamo Socios”, clubul din „Ștefan cel Mare” va avea încă un acționar, pe același tipar.

Este vorba de Sorin Preda, CEO-ul și fondatorul Global Vision.

Sorin Preda, CEO-ul și fondatorul Global Vision, o firmă care activează în domeniul logisticii și industrie, va achiziționa și el 28 de acțiuni. Anunțul a fost făcut chiar de către cei de la „Dinamo Socios”, în mediul online.

Prezentare inedită

Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook, cei din „Dinamo Socios” i-au făcut o prezentare inedită lui Sorin Preda.

DINAMO RENASTE !
Nu ne vom Preda niciodată!
28 este un număr cu adevărat special și posesor al unor proprietăți foarte interesante.
28 a prezentat interes încă din cele mai vechi timpuri. În tradiția iudaică există un ciclu de 28 de ani în care Soarele revine la locul din momentul Creației. Calendarele Iulian și Gregorian au fost construite tot în jurul lui 28.
Rotația aparentă a suprafeței Soarelui la ecuator, privită de pe Pământ, este de 28 de zile.
În astronomia/astrologia antică erau binecunoscute cele 28 de domicilii lunare și care ar fi precedat chiar și cercul zodiacal cunoscut, cu 12 semne zodiacale.
Din punct de vedere matematic, este un număr perfect, un ”număr fericit”, un număr triagonal și hexagonal.
Înclinăm să credem că ciclul indicat de 28 poate fi aplicat și în viața curentă atunci când avem un proiect, vrem să învățăm ceva nou sau să dobândim o abilitate.
Cam atât din lumea numerelor și despre perfectul 28.
VA URMA !

-comunicat „Dinamo Socios”

Sorin Preda, luna trecută: „Am discutat cu mai multe părți implicate în proiectul de la Dinamo”

Pe data de 30 iulie, Sorin Preda dezvăluia, pe pagina personală de Facebook, că a discutat cu mai multe părți implicate în proiectul de la Dinamo și recunoștea că se va implica la gruparea alb-roșie.

„Personal, nu mă lupt cu nimeni pentru nimic la Dinamo. Încerc să înțeleg si să ajut, dacă pot. Am discutat într-adevăr cu foarte multe părți implicate: alți potențiali investitori în viziunea mea (peste 15 la număr), legende ale clubului, actuali membri din staff-ul lui Dinamo, foști conducători, consultanți în management sportiv, specialiști în insolvență, avocați, etc.

Cred că așa este normal să procedăm atunci când încercăm să înțelegem situația în ansamblu și să acționăm maximizând șansele de reușită în implementarea planului de acțiune.

Misiunea nu trebuie sa fie ca X sau Y să ajungă acționar la DINAMO. Misiunea este chiar DINAMO. Misiunea este să readucem, dacă putem, un alt brand românesc de tradiție din fotbalul nostru, acolo unde îi este locul. În topul performanțelor sportive din Romania și din Europa.

Și asta printr-o atenție sporită asupra culturii organizaționale, valorilor care să stea la baza echipei de management, cu focus pe două direcții: construcția de infrastructură și educația. Adică pe resposabilitatea pentru drepturile generațiilor următoare.

Dinamo nu are o situație grozavă astăzi, dar a fost în situații mult mai grele în ultimii ani. La echipă s-a format un spirit de familie și asta a ajutat enorm la promovare. Iar acest lucru trebuie protejat, pentru că este de departe cel mai valoros.

Am declarat faptul ca am avut discuții cu cei de la Red&White Management pentru o contribuție de capital necesară implementării noului proiect. Până la acest moment nu avem puncte asupra cărora să nu fi căzut de acord la nivel principial, însă unele dintre condițiile discutate nu se pot îndeplini peste noapte și nici nu depind în totalitate de dânșii, sau de un singur om.

Pe scurt, proiectul nou vizează ideea unui grup de parteneri/acționari » care să sprijine financiar pe termen mediu/lung, o echipă de management profesionist care să iși asume obiective clare. O alternativă la modelul clasic de atragere a unui finanțator ancoră in jurul căruia să se dezvolte capitalul necesar proiectului.

Ambele pot funcționa, diferența o face execuția viziunii. Astăzi responsabilitatea pentru formarea acestui grup le revine acționarilor de la Red&White Management, rol asumat de altfel.

Nu mă regăsesc, nici eu și nici mulți dintre acei posibili parteneri, în titulatura de «patron», «proprietar» sau «investitor». Dacă vom reuși să aducem o contribuție la realizarea unui proiect frumos ca acesta, am putea fi menționați eventual ca și contributori.

Nu imi doresc să conduc executiv absolut nimic în clubul Dinamo, nu am experiență si know-how. Îmi doresc ca Dinamo să găsească acele resurse umane care pot face asta.

Pot să vă spun că un om cu suflet, pasiune, potențial de management și care își doreste foarte mult să reușească în această echipă, este Ovidiu Burca”, a precizat Sorin Preda, în urmă cu aproape 3 săptămâni.

Citește și

Oficialii de la US Open au decis! Simona Halep a primit vestea