Noi tensiuni Rusia-SUA pe tema invadării Ucrainei

Tensiuni mari între Rusia și Statele Unite ale Americii. Rusia susține că nu pregătește niciun atac în Ucraina, dar nu este de acord cu intensificarea activităților militare NATO și intențiile de extindere spre est. Kremlinul a comasat aproximativ 100.000 de soldați în apropierea granițelor Ucrainei, iar Occidentul consideră asta o pregătire iminentă de război.

Ultimele declarații ale lui Joe Biden conform cărora ar fi o catastrofă pentru Rusia dacă ar invada Ucraina nu au rămas fără răspuns de la Kremlin: ”A destabilizat o situație deja tensionată”, a declarat purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov.

Joe Biden a ținut o conferință de presă în care a amenințat Rusia.

”Dacă invadează (n.r. Ucraina) vor plăti! Băncile lor nu vor mai putea opera cu dolari. Deci multe se vor întâmpla. Din punct de vedere militar, rușii sunt într-o superioritate copleșitoare, în comparație cu Ucraina. Dar vor plăti un preț usturător imediat, pe loc, pe termen mediu și lung, dacă o vor face.

Va fi dezastru dacă Rusia va invada Ucraina. Aliații și partenerii sunt gata să impună costuri severe și să aducă daune importante Rusiei și economiei sale”, a declarat Joe Biden.

Citește și:

Probleme pentru Negoiță: și-a închis principala afacere! ”Ne va costa ceva”