Noaptea minții sau curaj nebun? Promisiunile lui Ionuț Chirilă, din mașină

Dinamo s-a despărțit de două zile de Ovidiu Burcă, 43 de ani, caută să aducă un nou tehnician, mai ales că luni este etapa cu Sepsi, de la Sfântu Gheorghe.

Ionuț Chirilă (56 de ani) a fost invitat la GSP Live și a analizat situația în care se află Dinamo.

Tactică creionată direct din autoturism

În direct, a vorbit despre strategia care ar trebui impusă pentru ca Dinamo să se salveze. Chirilă crede că singura șansă a „câinilor” e să devină o echipă, să aibă un joc colectiv elaborat, iar la sfârșitul sezonului să se salveze direct de la retrogradare. A creionat, din mașină, o strategie pe 4 ani la Dinamo!

„Dinamo trebuie să devină o echipă puternică, în care se antrenează polivalența, în care să aibă jucători mobili care să poată schimba sistemul de joc din 4-4-2 în 4-2-4-1, în 3-5-2, în 4-5-1. Nu poți juca împotriva Botoșaniului cum joci împotriva Rapidului, nu poți juca împotriva Craiovei cum o faci împotriva FCSB.

Dinamo trebuie să devină o echipă în care cei mai buni atacanți să fie cei doi fundași laterali, care să creeze superioritate numerică pe benzi și schimbă în 3-5-2, cu un mijlocaș central de marcaj, gen Hîldan, Bordeianu, care să devină al treilea fundaș central când urcă fundașii laterali. Să devină atacanți importanți și cei doi fundași centrali care să iasă cu joc de pase scurte din pressing.

Cei mai buni fundași trebuie să fie cei doi atacați și cei 4 mijlocași, ca într-un bloc funcțional să facă un pressing în haită și ai aibă știința unghiurilor de joc. Dinamo să devină o echipă cu un joc de 8-10 pase înlănțuite și finalizare gândită”, a declarat Ionuț Chirilă, la GSP Live.

”În ultimul an, titlul și grupele Europa sau Champions League”

„Sunt multe lucururi pe care trebuie să le facă de acum. Dinamo trebuie să se salveze de la retraogradare și să facă ceva pentru a obține puncte. Dinamo se poate reechilibra până la startul play-out-ului și să obțină primul loc deasupra barajului. Să nu se ascundă nimeni, ăsta e obiectivul în primul an.

În al doilea an, obiectivul e să vândă doi jucători la echipe medii din Occident pe 4 milioane de euro și să aducă doi tineri din academie, care, pe forța grupului, să se transforme din perspective în certitudini.

În al treilea an să se bată la locurile 1-3 și să se califice în Conference league, iar în al patrulea an să ia titlul și să se califice în grupele Europa League sau Champions League”, a mai declarat Chirilă, la GSP Live.

Citește și

Dezvăluiri explozive: Cherecheș urmărea să ajungă în sânul mafiei italiene!