Nicușor Dan pentru încă 4 ani la Primăria Capitalei: ”Un mandat e prea puţin”

La mai bine de doi ani de când a preluat funcția de primar al Municipiului București, Nicușor Dan spune că are de gând ca în 2024 să se înscrie într-o nouă cursă pentru acest post!

”Eu îmi doresc, da”

Deși nu a avut o perioadă liniștită în postul de edil al Capitalei, Nicușor Dan pare convins să-și încerce norocul pentru un nou mandat.

Primarul general în funcție a declarat, luni seară, că țintește un al doilea mandat. Acesta este de părere că patru ani nu sunt suficienți pentru a duce la îndeplinire un plan pentru un oraş ca Bucureşti.

Nicușor Dan e optimist și spune că direcția în care merge administrația locală, din 2022, de când este el în funcție, e una corectă.

Prezent luni seară, la B1 TV, actualul edil a fost întrebat dacă îşi doreşte un al doilea mandat de primar al Capitalei. Iată răspunsul:

”Eu îmi doresc, da, desigur. Pentru orice oraş din România un mandat de patru ani, în condiţiile în care nu găseşti documentaţiile deja pregătite pentru lucrările de investiţii, 4 ani e prea puţin. Pentru Bucureşti e cu atât mai mult, un oraş cu multiple probleme”, a declarat primarul în exercițiu.

”Ei vor înțelege”

Întrebat dacă e decis în această privință, Nicuşor Dan a răspuns că le comunică bucureștenilor ”exact situaţia de fapt” şi este optimist că ei vor înțelege.

”Da, da, am început un lucru, încerc să le comunic bucureştenilor, să le spun exact situaţia de fapt, nu să mă învârt pe la televizor să le spun ce grozav sunt eu, cum au făcut predecesorii mei. Sunt foarte optimist că ei vor înţelege că mergem într-o direcţie corectă şi că viteza este cea pe care ne-o permite contextul”.

În 2020, Bucureşti, din postura de candidat independent, susţinut de PNL şi USR PLUS, Nicuşor Dan a câştigat alegerile pentru Primăria Capitalei, obţinând 42,81% din voturi (282.631).

Pe locul secund a fost candidatul PSD, Gabriela Firea, care a întrunit 37,97% din preferinţele bucureştenilor, reprezentând 250.690 voturi, iar pe locul al treilea s-a situat Traian Băsescu, candidatul PMP, care a obţinut 10,99% din sufragii.

Citește și

Năstase cere măsuri dure după ”sfidarea” președintelui Ungariei: ”Așa au tratat Transilvania”