Nicușor Dan dă o veste ce naște fiori: ”O să urmeze o iarnă foarte grea”

Bucureștenii au probleme cu apa caldă și vor avea în continuare. Chiar dacă politcienii au încercat să speculeze acest detaliu în campania electorală, indiferent cine a preluat frâiele Primăriei Capitalei, nu se va rezolva prea curând problema. Iar situația e complexă.

Nicușor Dan îi anunță pe bucureșteni că-i ”așteaptă o iarnă foarte grea”, din cauza deja cunoscutelor probleme la rețeaua de termoficare. Primarul general al Capitalei crede că sistemul actual de termoficare este ”mai prost” decât cel de acum 3-4 ani. ”Numărul de avarii e mult mai mare”, a anunțat Nicușor Dan, cu mai puțin de o lună până la începerea sezonului rece pe fondul lipsei căldurii în Capitală.

”O să urmeze o iarnă foarte grea, în care sistemul nostru este mult mai prost decât sistemul pe care l-am avut acum 3 sau 4 ani, în sensul că numărul de avarii e mult mai mare și fiecare bucureștean a văzut pe propria piele încă din această vară.

Și atunci suntem nevoiți, pentru că nu avem timp, de la preluarea mandatului până la începutul iernii avem cam o lună, tot ce putem face e să facem un management de avarie, astfel încât să avem un stoc de materiale cu care să putem interveni, să avem echipe cu care să putem interveni și aici nu sunt suficienți oamenii de la Termoenergetica și va trebui să facem niște contracte în regim de urgență cu companii private care să fie capabile și ele să intervină”, a explicat Nicușor Dan, la RTV.

Anotimpul rece nu permite înlocuirea conductelor vechi din sistemul de termoficare, însă acest lucru se va putea face la primăvară, cu fonduri europene. ”La termoficare trebuie să accesăm acești bani europeni care sunt disponibili pentru București, pentru reabilitarea infrastructurii, pentru schimbarea cu tehnologii moderne a conductelor de pe inelul principal și să începem din primăvara asta să le schimbăm. Avem bani până în 2020.

Sunt conducte de 40-50 de ani vechime. Conducta nouă, din 1.000 de kilometri cât trebuie să schimbăm, s-a schimat un kilometru în acești 4 ani de mandat”, a adăugat Dan.

Citește și

Derapaj al premierului Orban: ”Oamenii normali de acolo nu au venit la vot”

No Comments Yet

Comments are closed