Nicușor Dan bagă spaima în cei din Primărie. Se anunță zgomot de cătușe

Nicușor Dan iese la atac, după ce a câștigat bătălia dură pentru Primăria Capitalei. A anunțat că vor urma 4 ani de dezvoltare pentru București, dar i-a pus pe jar pe unii dintre funcționarii din Primărie. “Aș paria pe asta”, a răspuns Nicușor Dan la întrebarea “Sunt persoane care vor face pușcărie, în urma activităților desfășurate?”

Candidatul susținut de USR-PLUS și PNL a anunțat și planurile pentru următoarea perioadă. Iată principalele declarații făcute la B1TV:

“Situația este disperată. Cel puțin 1 an jumate măsurile pe care o să le luăm o să fie obligatorii. Ca să ieși din faliment ai nevoie de niște măsuri obligatorii. Dacă primarul comunică coerent, nu poți să fii nebun să te opui proiectelor primarului.

Este o promisiune de transparență pentru Primăria Generală și sper ca prin votul consilierilor să cerem același lucru și primăriilor de sectoare. Ne vom duce și pe dosarele de corupție, pe retrocedări. Dar mandatul meu este să rezolvăm problemele mari ale Bucureștiului și să îi dăm o direcție de dezvoltare. O companie va fi contractată pentru auditul primăriei. Probabil în jumătate de an vom avea auditul. În orice caz, foarte repede veți afla situația financiară a primăriei.

Mare parte dintre cei din ”caracatiță” vor pleca singuri. Cei care au dat concurs și concursul are toate aparențele de legalitate, e abuz să îl desființezi. Dar activitatea lor va fi evaluată lunar, la două luni.

Pe problema termoficării sunt două probleme: să înlocuim inelul principal, dar ne apucăm în primăvară, avem banii europeni, iar a doua, când apar avariile, să intervenim, ceea ce vom face.
Sorin Oprescu a luat un RADET care funcționa cât de cât, l-a adus la datorii de 200 de milioane de lei, problemele s-au acutizat. A venit Gabriela Firea, a luat RADET, avea bani europeni, nu a făcut nimic, problemele s-au acutizat, e simplu.

Nu se mai închid școlile pe ploaie, ninsoare, viscol. Doar să fie vreo urgie. Dar așa, mereu am considerat o exagerare. Nu se pune problema să închidem școlile la 30 de centimetri de zăpadă.”

Citește și

Campion cu CFR, acum campion în alegeri. Vezi cine a ajuns primar