Wave Resort

Nicușor Dan amenință cu amenzi! Ce vrea să impună de urgență

Capitala României se confruntă cu trei probleme majore, este de părere primarul ales al Bucureștiului. Nicușor Dan i-a amenințat pe cetățeni cu amenzi, însă vestea anunțată de el va avea ”acoperire” la nivelul populației. Deși de văzut cum o va aplica.

Mai exact, Dan vrea să dea amenzi pentru cei ce aruncă gunoaie pe jos în București! În caz contrar, Uniunea Europeană ar putea să ne tragă la răspundere, a mai zis el. ”Bucureştiul are 3 mari probleme: termia, gunoiul şi locurile de parcare. În ceea ce priveşte deşeurile sunt lucruri pe care trebuie să le facem pe termen scurt.

Şi asta trebuie, în primul rând, cu direcţiile de mediu din Poliţiile Locale şi cu staţiile de monitorizare şi cu laboratorul nostru mobil al Primăriei, să identificăm locurile în care se depozitează ilegal gunoi în Bucureşti li Ilfov şi de multe ori la aceste gropi de gunoi se produc incendii, cele mai multe voite şi cu consecinţe pentru aerul din Bucureşti.

Ăsta e un lucru pe care trebuie să îl facem foarte repede şi la fel un lucru pe care trebuie să îl facem cât mai repede, să discutăm cu operatorii de salubritate astfel încât să avem o spălare periodică a străzilor, ceea ce este extrem de posibil pentru o capitală europeană cum este Bucureşti”, a declarat Nicuşor Dan la Realitatea Plus.

Primarul a spus că există legislaţie pentru cei ce aruncă pe jos chiştoace de ţigări sau alte gunoaie. ”Există sancţiune prevăzută de legislaţia naţională şi de legislaţia locală a Bucureştiului pentru acest gen de acțiune, există şi un organ care trebuie să o constate, care se numeşte Poliţia Locală.

O să veghem ca acest lucru să se întâmple din momentul ăsta. Pentru că din nou mă întorc la cuvântul comunitate. Suntem toţi o comunitate şi respectul faţă de comunitate însemană inclusiv respectul faţă de spaţiul public.

Nimeni nu aruncă chiştocul de ţigară la el în casă, pe parchet. E momentul în care trebuie să învăţăm cu toţii că spaţiul public este al nostru, al tuturor şi în momentu în care unul dintre noi aruncă chiştocul de ţigară sau coaja de banană, sau ştiu eu ce pe domeniul public, înseamnă că trebuie sancţionat pentru binele comunităţii. O să fiu foarte ferm în această privinţă” a declarat Nicuşor Dan.

Citește și

Mărturisirea lui Gică Popescu după infecția cu COVID-19: ”Eram plin de sudoare”