Nicușor Dan a scos palmierii puși de Negoiță la Piața Unirii: „Nu este vreo țară exotică, nu e Dubai, nu sunt maimuțe”

Palmierii plantați sâmbătă, 13 mai, de către primarul sectorului 3, Robert Negoiță, în Piața Unirii au început să fie scoși în cursul zilei de ieri, 15 mai, de către Primăria Capitalei, lucrarea fiind una ilegală, a anunțat instituția condusă de Nicușor Dan, într-un comunicat.

Atacul lui Robert Negoiță

„Mie îmi pare rău că Nicuşor Dan în loc să planteze el, să pună mâna lui şi să planteze câţiva copaci în oraşul ăsta poluat, el şi-a adus nişte oameni să scoată nişte copaci plantaţi, munciţi. Dacă vedeţi ce dezastru au lăsat în urmă, mă apucă plânsul, acolo chiar e munca noastră.

E o zonă administrată de el, vorba vine, ar fi trebuit să fie, să îi fie ruşine că nu ştie să administreze nimic”, a spus primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă la Prima News, potrivit News.ro.

Întrebat de ce nu a vorbit cu primarul Capitalei despre plantarea copacilor, Negoiţă a spus: ”Nu ai cu cine, omul nu răspunde la telefon, nu e de găsit”.

De ce a pus palmieri

”Am văzut în Grecia, în Turcia, în Bulgaria, e plin de români care merg în vacanţă acolo şi care văd palmieri şi am văzut că le place. E o chestiune ieftină şi este un experiment, vreau să văd cum funcţionează şi vrem să îi înmulţim noi, să îi creştem noi. E o chestie foarte serioasă şi nu cred că trebuie bagatelizată chestiunea asta.

Este un oraş poluat, avem nevoie de cât mai mult verde şi cât mai mulţi copaci”, a explicat Negoiţă decizia de a planta acest tip de copaci.

”Aceşti palmieri, pe care într-adevăr îi avem din import, sunt un experiment pentru că dorim să îi înmulţim la noi. Dacă în doi, trei ani de zile vedem că funcţionează, o să producem aceşti palmieri la noi în ogradă”, a arătat Robert Negoiţă.

Negoiță despre Nicușor Dan: „Omul nu e de pe planeta asta”

Despre modul în care lucrează cu primarul Capitalei, Robert Negoiţă a afirmat că în niciun fel. ”Omul nu e de pe lumea asta, nu are legătură cu noi. Nimănui. Nu am întâlnit până acum un om căruia Nicuşor Dan să îi răspundă la telefon. O să aşteptăm cu toţii după el, când omul e de negăsit?

Nu respectă legea, există o obligaţie legală conform căreia primarul Capitalei trebuie să facă întâlniri cu primarii de sector o dată pe lună. Nu a făcut niciuna, nu că a făcut-o mai rar. El lucrează cu nişte Dorei”, a spus Negoiţă.

”Îmi asum tot ce fac, nu numai că plantăm copaci pe locurile administrate de ei, noi reparăm gropile din asfalt pe care ar trebui să le facă ei, facem staţii de tramvai, de autobuz. (..) E o ruşine ceea ce face Nicuşor Dan astăzi în Bucureşti”, a afirmat Robert Negoiţă.

Întrebat dacă se gândeşte la o candidatură la Primăria Capitalei, Negoiţă a răspuns: ”Trebuie să găsim un om normal la cap care să ne fie primar general în mandatul viitor, că nu se poate aşa ceva”.

Nicușor Dan: „Niște specialiști”

Primarul general Nicușor Dan a declarat că palmierii vor fi scoși și că, în opinia sa „nu se potrivesc deloc”.

„Nu este vreo țară exotică. Pe de altă parte, o soluție de amenajare urbanistică a centrului Bucureștiului trebuie să fie făcută de niște specialiști. În momentul în care primarul Municipiului București a venit, i-a spus să se oprească și el (n.r. Robert Negoiță) continuă, asta e sfidare, nu mai e un dialog”, a spus Nicușor Dan.

Anunțul privind scoaterea palmierilor a fost făcut și de viceprimarul din partea USR Horia Tomescu, care a mers luni dimineață în zona din dreptul magazinului Unirea, unde se află arborii cu pricina. „Robert Negoiță a făcut lucrări ilegale. Am venit la fața locului pentru a găsi o soluție ca să aducem terenul la starea inițială”, a declarat Horia Tomescu, citat de Hotnews.

„Palmierii vor fi scoși astăzi (n.r. – luni, 15 mai). Aceste lucruri trebuie să înceteze de astăzi. De prea mult timp primarul Negoiță profită de faptul că legislația este încurcată și continuă să facă amenajări aici. Centrul Capitalei nu e nici Dubai și nici grădina cu maimuțe a primarului Negoiță”, a mai spus viceprimarul.

Citește și

Ce face Rareș Prisacariu cu premiul de 120.000 de euro: ”Și-a dorit acest joc. Apoi, vom investi”