Nicolescu, surprinzător: ”Ne-ar prinde bine”

Vestea propunerii venite din partea lui Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării, care ar urma să implementeze modificări pentru actuala Lege a educației fizice și sportului, prin care CSA Steaua ar putea intra, chiar din acest sezon, în Superligă, a generat reacții din toate părțile.

Unul dintre cei doi acționari majoritari ai lui Dinamo, Andrei Nicolescu, a reacționat pentru ProSport și a transmis că ”nu vorbesc în numele clubului”.

”Steaua ar urma să joace toate meciurile cu ardoare, nu doar pe cele cu Dinamo”

Știrea vine chiar înaintea meciului direct din Ghencea, programat marți, 18 aprilie, de la ora 19.00, iar acționarul majoritar din Groapă a subliniat că, pentru ”câini”, vestea vine ca un aspect pozitiv.

Mai mult, i-a înțepat pe rivali pentru că, prin prisma faptului că n-ar avea drept de promovare, n-ar trata toate meciurile la 100%.

”Acest lucru ne-ar face bine. Steaua ar urma să joace toate meciurile cu ardoare. Oricum, cu noi, clar, ar urma să joace cu ardoare, dar, poate, n-o să mai avem situații când unii jucători de la Steaua n-o să fie atât de montați la meciuri, precum la cel cu Oțelul. Paradoxal, acest lucru ne face bine”, a reacționat Andrei Nicolescu.

„Există suficiente pârghii procedurale care să se opună unor excese”

Totuși, Andrei Nicolescu consideră că, cel puțin pentru actuala stagiune, posibilitatea ca Steaua să aibă drept de promovare este o utopie.

”Cred că e o discutie falsă legată de promovarea lor. Le văd ca niște speculații, nu se pune problema pentru acest sezon. Oricum, în principiu, cred că este o problemă de concurență.

Consiliul concurenței, sunt convins, se va sesiza la această propunere de modificare legislativă. Sunt reguli și principii europene care funcționează peste tot și există și în România sisteme care să ajusteze astfel de încălcări ale principiilor. Mi se pare că există suficiente pârghii procedurale, în sistemul de legiferare român, care să se opună unor excese. La nivel de FIFA, regulamentele sunt destul de clare”, a comentat acționarul bucureștenilor.

Citește și

Importanța postului. Părintele Necula: ”Hristos nu a venit pentru detoxifiere, ci pentru Înviere”