Nicolae Dică nu pleacă: ”Dezastru e când moare cineva, când ia casa foc, când e război”

Nicolae Dică, antrenorul roș-albaștrilor, nu se gândește să demisioneze, în ciuda catastrofei din ”dubla” cu danezii de la Silkeborg, 0-10 la general.

”Trebuie să scot maximum din ei”

”E greu să digeri un asemenea rezultat. Așteptam mai mult de la jucătorii mei. Din păcate, n-am reușit să facem o partidă bună. Cei de la Silkeborg au marcat la primele situații. Poate la 2-0 dacă marcam și noi, aveam o șansă.

Din păcate, n-am marcat și ei au reușit să se desprindă. Acolo s-a jucat meciul. N-am mai trăit asta. E o umilință ce s-a întâmplat cu Silkeborg, nu avem nicio scuză. Sunt foarte dezamăgit. Mi-aș dori să jucăm acum meciul cu UTA, să ne luăm revanșa.

Față de meciul cu Petrolul am schimbat 5 jucători, s-a văzut și în seara asta că cei care au intrat nu se ridică la nivelul titularilor. Sunt dezamăgit când văd că greșim pase foarte simple. Nu vreau să critic jucătorii la TV. Eu am o părere despre lotul meu, aceștia sunt jucătorii, trebuie să scot maximum de la ei.

Am reușit o calificare în grupe când nimeni nu mai credea, am încredere că putem redresa situația în campionat. Dezastru e când moare cineva, când iau case foc, când e război în Ucraina, nu când se pierde un meci. Din aceste lucruri trebuie să înveți și să treci peste ele. Nu trebuie să o luăm ca pe un dezastru”, a declarat Dică la Pro Arena.

”Nu!”

Întrebat direct dacă s-a gândit să-și dea demisia, Dică a răspuns categoric: „Nu”. Antrenorul FCSB-ului susține că obiectivul lui în acest moment este câștigarea campionatului, după ce a îndeplinit obiectivul din vară, calificarea în grupele Conference League.

”Nu m-am gândit să plec. Și ca jucător am fost puternic, și ca antrenor am trecut prin momente dificile, sunt alături de jucători, am încredere în ei. Acum, obiectivul principal e campionatul, unde avem două victorii la rând și suntem pe drumul cel bun. Nu mă gândesc la demisie”, a mai spus Dică.

”Fac un apel către fani, trebuie să înțeleagă că toți din club suntem dezamăgiți. Trebuie să fie alături de echipă, pentru că avem nevoie de ei. Fac un apel la unitate, sper să mă înțeleagă și să fie alături de echipă, chiar dacă în seara asta i-am dezamăgit”, a mai declarat tehnicianul.

Citește și

Romică Țociu: ”Atât luăm pe oră. Suntem mercenari”