Nicolae Ciucă, președinte PNL: ”Obiectivul”

Congresul extraordinar al PNL s-a încheiat cu victoria previzibilă a unicului candidat, Nicolae Ciucă. El a spus, înainte de vot, că românii ”s-au săturat de gâlceavă”.

”Nu e deloc un privilegiu”

”Vreau să le mulțumec tuturor participanților pentru votul de încredere acordat. Nu este deloc un privilegiu, dar este o noare și o mare responsabilitate pentru tot ceea ce ne-am asumat să facem”, a declarat Nicolae Ciucă la finalul congresului în care a fost ales președinte al PNL.

”În acest moment vreau doar să precizez că mă bazez foarte mult pe ceea ce înseamnă coeziunea membrilor PNL, dar cel mai mult mă bazez pe oamenii PNL pentru a fi alături de noi ca să ne îndeplinim obicetivele. Principalul obiectiv este de a reda stabilitatea și unitatea partidului și de a dezvolta România, de a face din ea o țară puternică”, a mai spus premierul.

”Am întâlnit foarte mulți tineri, am întâlnit unul de 13 ani, care spunea că împărtășește valorile liberale. Dacă ei ne transmit acest răspuns, daoria noastră este cu atât mai abitir aceea de a asigura acel fundament pe care să construiască mai bine decât am făcut-o noi”, a adăugat proaspătul președinte PNL.

”Am fost impresionat de mesajul celor din diaspora, și sper să reușim să facem o Românie mult mai bună decât cea din care au plecat să-și caute norocul în alte țări. PNL va trece la a se ocupa de guvernare, aleșii locali se vor ocupa de administrarea comunităților lor”, a mai spus Ciucă.

Despre scandalul de plagiat

El a precizat că nu vrea să vorbească despre candidatura pentru Cotroceni, întrucât alegerea candidatului aparține partidului.

Întrebat dacă va demisiona din cauza plagiatului din lucrearea de doctorat, Nicolae Ciucă a declarat: „Mai întâi de toate nu am plagiat, mi-am redactat teza între 1998 și 2001, am susținut-o în 2003 pentru că am fost plecat în Irak, acum lăsăm instituțiile să se pronunțe. Voi acționa în funcție de demnitatea și de onaorea mea”.

S-a încheiat votul pentru alegerea președintelui PNL, în cadrul congresului extraordinar al formațiunii. Iată rezultatele:

Voturi valabil exprimate: 1120.

Voturi pentru: 1060

Voturi anulate: 60

Voturi neutilizate: 159.

”Vă mulțumesc că ați venit aici, unii în ziua de Florii, Diasporei îi mulțumesc foarte mult”, a spus Nicolae Ciucă după anunțarea rezultatelor. El a mai spus că principala preocupare este cea față de tineri.

Să ne întoarcem la muncă. Să nu uităm niciodată că în centrul programului de guvernare și al moțiunii de astăzi este cetățeanul”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Citește și

Loredana Groza, părere: ”Desface picioarele”