--> -->

Nicolae Ciucă nu garantează că prețul la carburanți va scădea de vineri: ”Nu am discutat acest detaliu”

În urmă cu câteva zile, Guvernul a anunțat compensarea litrului de carburanți cu 50 de bani.

Deși, teoretic, măsura se aplică de vineri, 1 iulie, Nicolae Ciucă nu poate garanta că prețul va scădea la toate benzinăriile.

Ceață în plină vară

Ne mai despart 4 zile până când, teoretic, prețul la pompă al benzinei și motorinei ar trebui să se reducă cu 50 de ani. Cu toate acestea, autoritățile par a fi în ceață.

Nicolae Ciucă, întrebat dacă de la 1 iulie scade cu 50 de bani prețul la combustibili în toate benzinăriile: ”Sincer, nu am intrat în acest detaliu”

Luni, 27 iunie, într-o conferință de presă susținută după o ședință a PNL, Nicolae Ciucă a abordat mai multe probleme. Premierul a explicat faptul că nu a luat în calcul benzinăriile private referitor la decizia de reducere a litrului la combustibili cu 50 de bani.

Reamintim că joia trecută, Guvernul a decis să compenseze cu 50 de bani per litru de combustibil, măsură ce ar trebuie să intre în vigoare începând de vineri.

Întrebat de presă dacă benzinăriile vor fi obligate să reducă prețul carburanților cu 50 de bani, începând de vineri, 1 iulie, Nicolae Ciucă a părut prins în ofsaid.

Ce vor face benzinăriile private?

”Mediul privat este liber să-și stabilească măsurile și modalitatea în care își desfășoară business-ul. În acest moment reglementarea este la nivelul Guvernului și ea va cuprinde întreg spectrul.

Sincer, încă o dată, nu am discutat punctual, ce se va întâmpla la benzinăriile private”, a declarat premierul Ciucă.

Întrebat de jurnaliști dacă tot în coaliție s-a decis și suma de 50 de bani pentru compensarea prețurilor la carburant, Ciucă a răspuns:

”În momentul în care am luat decizia, a fost discutată în coaliție. A fost discutată și soluția, să vedem care e suma de bani de la buget.

Personal aș fi vrut să asigurăm o compensare mai mare. Dar în momentul acesta, aceasta este realitatea. Atât am putut asigura de la bugetul statului. Nu ne dorim ca și în România să ajungem la restricționarea cantității de carburant care se poate cumpăra de la pompă”, a adăugat premierul.

Guvernul a anunțat săptămâna trecută decizia de a compensa cu 50 de bani litrul de combustibil, timp de 3 luni, începând cu 1 iulie.

Citește și

Dorel Vișan la 85 de ani: ”Dacă ești însurat de 40 de ani cu aceeași femeie și ai copii, ești un tantălău”