Nicolae Ciucă, după ce președintele Klaus Iohannis l-a desemnat premier: ”Acesta e planul”

Președintele Klaus Iohannis a anunțat azi că l-a desemnat premier pe Nicolae Ciucă. A doua oară la rând, de această dată a fost propus de coaliția formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale.

Cel mai probabil miercuri vor fi audierile miniștrilor, iar joi o să fie votul de învestitură pentru Guvernul Ciucă.

Planul viitorului premier

„În ultimele zile am lucrat cu celelalte partide să putem să agregăm un program de guvernare și să se asigure o coaliție stabilă.

Trebuie să asigurăm o guvernare stabilă, să rezolvăm problemele cum sunt pandemia și criza energetică, dar și să avem un guvern care să poată lua deciziile necesare pentru implementarea PNRR.

Este prima dată când într-un program de guvernare avem alocări substanțiale pentru capitolul social și pentru luarea de măsuri în situația de criză în care ne găsim”, a declarat Nicolae Ciucă.

”Vă urez succes”

Președintele Klaus Iohannis a anunțat într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni, că îl desemnează pentru funcția de premier pe generalul (r) Nicolae Ciucă, actual ministru interimar al Apărării.

”S-a încheiat sesiunea de consultări cu partidele. Am constatat că s-a format o majoritate solidă din care fac parte PNL, PSD, UDMR și grupul minorităților. Reprezentanții acestei majorități au dorit să vină împreună la consultări.

Am avut o discuție pe care o consider foarte bună. Acestă majoritate mi-a propus un nume de premier pe care am acceptat-o. Îl desemnez pe dl Nicolae Ciucă pentru a forma o echipă guvernamentală și pentru a se prezenta în fața Parlamentului pentru votul de învestitură. Domnule Ciucă, vă urez succes”, a zis șeful statului.

Urmează ca Nicolae Ciucă să ceară, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Citește și

Adio, PNL! „E în pat cu PSD”