Nicolae Ciucă dă cărțile pe față: ”Nu mi-e ruşine. Plecatul acasă înseamnă o dezertare”

Invitat în cadrul emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, la Kanal D, liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat că nu a fost niciodată pregătit să intre în politică. Și a recunoscut că nu este nici acum. Despre mandatul de premier, el a arătat că a fost un mandat de premier de care nu îi este ruşine.

Care a fost cea mai mare onoare pentru el

Preşedintele PNL a declarat la Kanal D că cea mai mare onoare a fost să fie Şeful Statului Major al Armatei.

”Trebuie să recunosc că nu am fost niciodată pregătit să intru în politică, cum de altfel nu sunt nici acum, pot să spun că nu sunt un politician tipic, sunt aşa cum sunt şi nici nu vreau să fiu un politician tipic”, a spus liderul PNL.

El a precizat că a fost îndemnat să intre în politică prin faptul că poate să îşi servească ţara. ”Poate sunt de modă veche, când vine de la preşedinte nu poţi să refuzi, trebuie să răspunzi unei asemenea solicitări”, a spus Nicolae Ciucă despre decizia de a intra în politică.

Are un singur regret ca premier

Despre regretul de a fi acceptat să fie premier, Ciucă a spus că nu regretă acest lucru.

”Am făcut ceea ce am considerat că este necesar pentru ca ţara să poată să depăşească succesiunea şi suprapunerea de crize. A fost un mandat de care nu mi-e ruşine, ce regret este că a fost nevoie să sacrific timpul petrecut cu părinţii mei”.

Nicolae Ciucă a mai declarat, întrebat dacă i-a spus vreodată ”nu” preşedintelui Klaus Iohannis. că este ”un om loial”. ”Loialitatea este o caracteristică a profilului meu de militar şi, atunci când a fost nevoie, domnul preşedinte a ştiut să îşi sacrifice profilul politic pentru binele ţării. (..) Atunci când am avut argumente le-am discutat cu dumnealui”, a spus el.

Întrebat dacă ar întoarce armele împotriva preşedintelui, Ciucă a spus: ”Întoarcerea armelor pentru un militar este un gest de cea mai joasă speţă. Un militar (..) orice lider, trebuie să preia ce au făcut predecesorii săi şi să ducă lucrurile mai departe, să construiască. (..) Nici nu se pune problema de întors armele. Este inacceptabil pentru un militar”.

L-ați vota pe Ciolacu președinte?

Nicolae Ciucă a spus, întrebat dacă este pregătit să plece acasă: ”Plecatul acasă, în astfel de momente, înseamnă o dezertare. Niciodată!”.

Întrebat dacă l-ar vota pe Marcel Ciolacu preşedinte, Ciucă a spus că ”PNL are şi puterea şi candidaţii necesari ca să poată să câştige alegerile prezidenţiale şi există această determinare la PNL”.

Citește și

Premierul Ciolacu pentru cei care îl critică din cauza limitării plăților cu cash: ”Nu mai poţi cumpăra Ferrari cu sacoșa”