--> -->

Nicolae Ciucă așteaptă ședința NATO pentru a comunica ce măsuri va lua România după incidentul din Polonia

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, miercuri, după ce două rachete rusești au lovit Polonia, că a fost în contact permanent cu autoritățile poloneze și cu NATO.

Ședința azi dimineață

”Vreau să reiterez că încă de aseară, împreună cu ministerele și instituțiile de linie am fost în contact permanent, atât cu autoritățile poloneze, cât și cu partenerii noștri din NATO.

Am desfășurat și am fost parte la întreg procesul de analiză și urmează ca în această dimineață, ora 11:00 (ora României), să aibă loc întrunirea Consiliului Nord Atlantic la nivel de ambasadori și în funcție de analiza și concluziile prezentate vom comunica firul evenimentelor următoare”, a spus Ciucă, în debutul ședinței de Guvern.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, va face declarații de presă, la ora României 12:30. Această declarație va veni ca urmare a ședinței de urgență a NATO, care are loc în această dimineață, de la ora 10.00, ora Poloniei.

Conform informațiilor apărute până în acest moment, rachetele căzute în Polonia, de fabricație rusească, au fost urmărite de un avion al NATO, iar toate datele au fost comunicate țărilor membre.

Reuniunea ambasadorilor statelor membre ale NATO va fi prezidată de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care va prezenta rezultatele discuţiilor într-o conferinţă de presă, prevăzută să înceapă la 12:30 (11:30 GMT), a menţionat Alianţa Nord-Atlantică într-un comunicat.

Ce s-a întâmplat

Ministerul de Externe polonez a confirmat în noaptea de marţi spre miercuri că un „proiectil de fabricaţie rusă” a ajuns pe teritoriul său, ucigând două persoane.

„La 03:40 p.m. (02:40 p.m. GMT), în satul Przewodow (…), un proiectil de fabricaţie rusă a căzut, ucigând doi cetăţeni ai Republicii Polone”, potrivit unei declaraţii a purtătorului de cuvânt al ministerului, Lukasz Jasina, care a menţionat că ambasadorul Rusiei a fost convocat pentru a da „explicaţii detaliate”.

Citește și

Primul interviu al lui Mario Iorgulescu: ”Preferam să fiu în pârnaie”