Nicolae Badea: ”Mai bine mai târziu decât niciodată. Am ales sentimental”

Nicolae Badea, fost acționar la Dinamo, a oferit o primă reacție după ce a intermediat vânzarea clubului.

Clubul Dinamo a fost vândut către firma Red&White. Dorin Șerdean a vândut pachetul majoritar, dar și suporterii au renunțat la o parte din acțiuni. Compania Red&White deține acum 81% dintre acțiunile lui Dinamo.

L-a pus la colț pe Zăvăleanu

”Cred că lucrul ăsta trebuia să se întâmple. Mai bine mai târziu decât niciodată. Pentru că Dinamo este într-o situație extrem de dificilă de mai mulți ani. E adevărat că suporterii au reușit să susțină și moral, și financiar o parte din activitatea clubului, dar este evident că lucrurile nu puteau să fie de durată.

Cu atât mai mult cu cât vorbim și de o depreciere a calității managementului la Dinamo. Nu mă refer doar la managementul sportiv, ci și la managementul executiv al clubului. Eu cred că preluarea pachetului majoritar de către Red&White a fost un lucru studiat de firma respectivă, nu a venit întâmplător. S-a făcut după o evaluare poate nu completă, dar oricum atentă și diligentă.

Este adevărat că am avut o implicare în sensul convingerii părților. Această tranzacție a mai fost încercată, dar eșuase. Nereușită și pentru că la nivelul administrării judiciare, lucrurile nu au fost abordate profesional.

Mai degrabă un hei-rup în spatele unor afirmații repetate că ”Avem investitor, am găsit, îl convingem, nu îl convingem”. Am încredere că va fi un restart în sensul serios al cuvântului, al reclădirii clubului. Primul motiv pentru care am ales să mă implic este cel sentimental.

Al doilea este legat de faptul că FC Dinamo este structura sportivă din care s-a născut Dinamo 1948 în 2005 și este încă acționar în această societate pe acțiuni.

Pe de altă parte, din momentul în care am contestat planul de reorganizare, pe care l-am considerat în egală măsură și nerealist, și samavolnic, era firesc să îmi aduc o contribuție la înțelegerea celor două părți, respectiv la preluarea pachetului majoritar de către Red&White”, a spus Nicolae Badea, potrivit Fanatik.

Nicolae Badea, înjurat la primul meci!

Meciul dintre Dinamo București și Unirea Constanța s-a disputat luni, în cadrul etapei cu numărul 17 din Liga 2, pe Stadionul „Arcul de Triumf” din Capitală, și s-a încheiat cu victoria la scor a ”câinilor”, 6-0.

În prima repriză a acestei întâlniri, Peluza ”Cătălin Hîldan” l-a înjurat pe Nicolae Badea.

Imediat după ce și-au făcut numărul, suporterii au scandat ”Dinamo suntem noi”, dorind să sublinieze faptul că fără ei clubul nu ar mai fi existat deja de mult timp.

Citește și

Mircea Baniciu a încercat să-l impresioneze pe polițistul care l-a oprit că a depășit linia continuă: ”Cineee? Dacă era Minune”