--> -->

Nici n-am început că aproape se termină! Ne-au dat ”roșu” la debutul Euro U21

România U21 s-a mulțumit cu puțin și s-a ales cu nimic în meciul de debut de la EURO 2023. „Tricolorii” au cedat cu Spania, în Ghencea, 0-3, goluri primite în a doua repriză, într-un meci în care „Rojita” a dat drumul la minge și a făcut harcea-parcea defensiva noastră.

Și ce speranțe aveam!

Următorul meci al României are loc pe 24 iunie, contra Ucrainei U21, de la ora 21:45. Euro 2023 are loc în perioada 21 iunie – 8 iulie 2023 și va fi transmis de TVR 1.

România și Georgia organizează competiția. Ghencea, Giulești, Cluj Arena și Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” sunt arenele pe care se vor juca meciurile din România

România face parte din grupa B. Adversare sunt Ucraina, Croația, Spania.

Clasamentul din grupa României
Meciuri Golaveraj Puncte
1. Spania 1 3-0 3
2. Ucraina 1 2-0 3
3. Croația 1 0-2 0
4. România 1 0-3 0

Până în această seară, pe Ghencea, eram neînvinși în timpul regulamentar la ultimele două CE de tineret, am strâns 7 meciuri, 3 victorii și 4 remize.

A fost 3-0. Doar 3-0, pentru ei

Prima repriză a fost destul de echilibrată, totul s-a năruit după pauză. Echipa a căzut, lamentabil.

Intrat pentru a doua parte, Victor Gomez l-a sufocat pe Borza. În mai puțin de un sfert de oră a găsit 3 pase în fața porții, una s-a strecurat printre picioarele galbene din careul nostru și a găsit tricoul roșu. Baena n-a repetat ratarea lui Ruiz. Șut în plasă. Cum n-a făcut-o nici Miranda. Assist celălalt Gomez, Sergio. În 6 minute Spania a demolat zidul galben și a rezolvat meciul.

Fricoși sau poate neputincioși, tricolorii au cedat la 10 minute după pauză. Intrat pentru a doua parte, Victor Gomez l-a sufocat pe Borza. În mai puțin de un sfert de oră a găsit 3 pase în fața porții, una s-a strecurat printre picioarele galbene din careul nostru și a găsit tricoul roșu. Baena n-a repetat ratarea lui Ruiz. Șut în plasă. Cum n-a făcut-o nici Miranda. Assist celălalt Gomez, Sergio. În 6 minute Spania a demolat zidul galben și a rezolvat meciul.

A picat și golul 3, în ultimele secunde, un șut deviat al lui Sergio Gomez din lovitură liberă. A fost 3-0. Doar 3-0. Pentru că Racovițan și Pantea au respins din situații limită în momente ce ibericii puteau puncta ușor. Un duel cu o istorie scurtă, cam cât a fost și posesia noastră aseară și în cele două meciuri ale naționalei mari.

România U21 în această seară: Popa – Pantea, Racovițan, Dican, Borza – Ișfan (Țicu 85), Albu, Pitu (Lixandru 46) – L. Munteanu (Mazilu 71), Bîrligea (Markovic 46), Oct. Popescu (Petrila 46). Selecționer: Emil Săndoi

Citește și

Gigi Becali a dat lovitura: și-a făcut pofta, l-a adus sub comanda sa!