--> -->

Neschimbat: ”Doar doi fotbaliști puteau să mă blocheze”

Dănuț Lupu tocmai a făcut 54 de ani. Încă mai joacă în meciurile de old-boys. Fotbalist creativ, care evolua la fel de bine și în banda stângă cât și în centrul liniei de mijloc, Dănuț Lupu impresionează și în prezent, organizează construcția formațiilor la care joacă.

„Sincer, nu prea am avut vreun adversar care să reușească să mă blocheze, dar dacă stau și mă gândesc bine pot spune că au fost doar doi colegi pe care i-am avut la Dinamo.

Problemele apăreau la antrenamente, cu Ando și cu Mișa Klein. Ei erau singurii care mă făceau să încerc tot repertoriul de driblinguri, pentru că mă și știau foarte bine.

Pot să zic că mă anticipau și-mi era mai dificil să trec de ei. Cu un plus pentru Mișa, era foarte greu de depășit”, a declarat Dănuț Lupu, pentru digisport.ro.

Michael Klein a jucat peste 300 de meciuri la Corvinul Hunedoara, între anii 1970-1980, şi a reprezentat echipa naţională în 89 de meciuri, marcând 5 goluri. A fost prezent la Euro 1984 în Franţa şi la CM din 1990 în Italia. S-a stins din viaţă la 33 de ani, pe 2 februarie 1993, în timpul unui antrenament al echipei Bayer Uerdingen, la care juca la acea vreme.

Din albumul cu partide în care a adus un plus de fantezie în jocul echipelor pentru care evolua, Lupu s-a oprit la dubla Dinamo – Panathinaikos, din turul al doilea al Cupei Cupelor, ediția 1989-1990. S-a terminat 2-0, la Atena, pentru formația lui Mircea Lucescu (Răducioiu ’57, Mateuț ’66) și 6-1 la București (Rednic ’21, Mateuț ’31, ’48, Sabău ’40, ’50 și Klein ’89, respectiv Samaras ’34.

„Dacă ar fi să aleg niște partide în care mi-au ieșit perfect toate driblingurile, aș alege meciurile cu Panathinaikos, dar și câteva partide jucate pentru Brescia”, a mai spus Dănuț Lupu, pentru digisport.ro.

Dinamo a părăsit Cupa Cupelor la acea ediție în semifinale, după 0-1 la Bruxelles cu Anderlecht (Nilis ’66) și o-1 la București (Vanderlinden ’60).

Citește și

Diana Șoșoacă, alianță cu PSD și apel: ”Vă așteptăm cu drag la această manifestare”