--> -->

Nelu Tătaru și fotbalul: ”Vedeam tot terenul, parcă-l controlam”. Pe cine a admirat și cu cine ținea

Nelu Tătaru este una dintre personalitățile politice cele mai criticate în ultimele patru luni de când România, ca și restul țărilor mapamondului, a intrat în ”era coronavirus”. Ministrul Sănătății și-a expus și cealaltă latură a sa, cea din afara serviciului, carierei. A povestit că în tinerețe a cochetat cu handbalul, cu boxul și cu fotbalul.

A fost chiar legitimat la Viitorul Vaslui, în eșalonul secund. ”Am jucat libero și, ocazional, fundaș dreapta. Presat de părinți, am tras mai mult spre școală. La fel și fratele meu Nicu, mai mic cu un an, care e ofițer-inginer”, a declarat Nelu Tătaru într-un dialog pentru Gazeta Sporturilor. ”Antrenorul îmi zicea că am talent. Vedeam tot terenul, parcă-l controlam. Am și rămas cu o slăbiciune pentru fundașii centrali. În special pentru Belodedici și Gică Popescu”, a declarat Ministrul Sănătății.

”Au urmat, după facultate, 6 ani de rezidențiat, repartiția ca medic la Spitalul Municipal din Huși, unde lucrez de peste 20 de ani, nașterea lui Teo (n.r. fiul ministrului Sănătății) și încet, încet m-am îndepărtat de fotbal. Pot zice chiar că l-am trădat pentru chirurgie. O meserie căreia dac-o faci bine și cu suflet, trebuie să-i dedici întreaga energie. Te absoarbe, te înrobește”, a mai declarat ministrul. A fost fan Sportul Studențesc. ”Mergeam la meciurile lui Poli și mă uitam des la cele transmise pe micul ecran. În cămin ne strângeam câte 8-10 într-o cameră, puneam două televizoare unul peste altul ca să vedem două partide simultan și chibițam la o bere.

Țineam cu Sportul Studențesc, Iorgulescu, Cazan, Mircea Sandu, parcă și Coraș. Steaua mi-a plăcut mai târziu, după ce s-a dus Hagi la ei. Poate încurc datele, însă pe Hagi l-am admirat constant. Ca și, repet, pe Belodedici și pe Gică Popescu”, a mai afirmat Nelu Tătaru.

Citește și

”Mutarea se va face în câteva săptămâni”. Cine-l vrea pe Omrani