Wave Resort

Nelu Tătaru le atrage atenția turiștilor: ”Vom vedea ceva în următoarele 2-3 zile”. Ce măsuri preconizează

1 iulie ar putea veni cu restricționarea circulației în anumite localități, în situația în care vor apărea focare de coronavirus. Anunțul a fost făcut de Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, duminică seară, la Digi 24. Oficialul Executivului a precizat că se analizează situația de pe Valea Prahovei și de pe Litoral întrucât ”acolo se respectă cel mai puțin regulile”.

Totuși, a spus că nu se impune carantina în destinațiile de vacanță. Și-a reiterat faptul că trebuie să se respecte regulile de sănătate în continuare. ”Avem un sistem medical pregătit, dar nu trebuie să ne punem în această bază. Cresc cazurile grave, avem o virulență crescută și sunt afectate grupele de risc. Am văzut și tineri afectați”, a subliniat Tătaru. A precizat că România are 4.000 de paturi la ATI, dintre care 3.000 sunt ”complet dotate”.

”Trebuie să facem o analogie și să vedem ce înseamnă tot turismul de pe Valea Prahovei, apoi tot Litoralul. Vine populație din toată țara și se reîntoarce, făcând o transmitere comunitară în localitățile lor. Acolo se respectă cel mai puțin regulile și atunci reevaluarea ca și controale la agenții economici, reevaluarea la județele de unde au venit acești conaționali. În următoarele două-trei zile vom vedea județele care au creșteri”, a subliniat Nelu Tătaru.

Întrebat dacă va fi impusă carantina în anumite locuri de vacanță, ministrul a spus că nu, dar că ”agenții economici trebuie să respecte regulile care au fost stabilite. Dacă nu sunt respectate, se vor lua măsuri. Nu este intenția noastră să ne transformăm în stat polițienesc, relaxarea a fost însușită, și-a dat acordul tot ce a însemnat industrie din domeniul respectiv. Au fost de acord cu regulile, să le respecte. E o relaxare pe care ne-am asumat-o toți. Ar fi trebuit să nu ajungem aici. Mai vedem și această bagatelizare a ce înseamnă pandemie, reguli, care a dus la îndemnul de nerespectare a regulilor”, a spus Tătaru.

El a precizat că mâine se va lua decizia la nivelul grupului tehnic dacă se va da aviz pentru redeschiderea restaurantelor. ”Avem în schimb acele focare care sunt căminele și focare în spitale, sunt focare gestionate. Vom impune, ne gândim și la restricționarea circulației în anumite localități. Evaluăm și rezultatele vor da și măsura”, a precizat Nelu Tătaru.

Citește și

Reveniri de senzație, fotbal de Champions League! S-a relansat campionatul