--> -->

Nelu Tătaru, dur cu opozanții: ”Desfacem caracatița! Credeți că ne mai e teamă de ceva?”

Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a avut astăzi o reacție vizavi de acuzațiile pe care PSD i le aduce, cum că s-a folosit de funcția sa pentru a-și numi rudele în ”diverse funcții importante în aparatul de stat”. La rândul său, oficialul Executivului a amenințat că va realiza o reformă totală în ”Sănătate”.

Într-o intervenția telefonică la Digi 24, Tătaru s-a apărat după acuzațiile aduse. ”N-aș fi vrut să se ajungă la aceste lucruri, am căutat să rămân strict profesionist. Probabil, deranjez. Cele două persoane menționate nu-mi sunt nici rude. Cele două persoane menționate, ne referim la ”Antibiotice” Iași, au ajuns în Ministerul Sănătății înainte de a ajunge eu. Au fost numite în Adunarea Generală a acționarilor de predecesorul meu. Și-a dat demisia cineva din consiliul de administrație și a trebuit pus reprezentantul Ministerului Sănătății strict provizoriu până la acea alegere printr-un concurs, printr-o ofertă, provizoriu strict. Iar pentru adunarea generală a acționarilor în locul acelei persoane s-a numit, efectiv, directorul de sănătate publică Iași care nu a putut să vină și a venit directorul de sănătate publică Vaslui. La fel, director de sănătate publică de 10 ani, prin concurs.

Dar, ce pot să asigur pe cei din spectrul politic, dacă am deranjat voi continua și îi asigur că voi desface caracatița și de la ”Antibiotice”, și de la Unifarm, iar tocmai reforma în Sănătate pe care vreau să o fac va duce și la desfacerea caracatiței din tot sistemul medical”, a spus ministrul.

Întrebat dacă se teme de o moțiune de cenzură a PSD la adresa guvernului Orban, Tătaru a răspuns: ”Am trecut de o pandemie, credeți că ne poate fi teamă de ceva?”.

Citește și

O nouă fotografie compromițătoare cu Orban! O nouă amendă, un nou scandal?