--> -->

Nelu Tătaru: ”Ce era valabil anul trecut nu mai e valabil acum. La început, căutam soluţii cu lumina stinsă”

Parlamentarii din Comisiile de Sănătate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au avut o întâlnire cu reprezentanţi ai OMS cu care au discutat despre combaterea pandemiei.

Fostul ministru al Sănătăţii și preşedintele Comisiei pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor, Nelu Tătaru, a prezentat concluziile întrevederii.

”Am văzut în prima linie, ca medic”

”Vremurile acestea, atât de complicate, cer, mai mult ca oricând, dialog. Crizele pot fi depăşite doar printr-o comunicare constructivă. Astăzi, 3 noiembrie, am participat împreună cu reprezentanţii Comisiilor pentru sănătate din Camera Deputaţilor şi Senat la o întrevedere cu o delegaţie a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în cadrul căreia au fost discutate recomandările OMS pentru ieşirea din criza provocată de COVID-19”, a notat Nelu Tătaru pe Facebook.

”Am văzut în timp real și în prima linie, ca medic, efectele devastatoare ale acestei pandemii asupra pacienților”, a mai declarat fostul ministru al Sănătății.

O singură idee: ”Vaccin și prevenție”

”Nevoia imediată a oamenilor este să se acţioneze cu rapiditate şi centrat pe nevoia fiecăruia. Dincolo de orice dezbateri, este foarte important să adaptăm zona medicală la particularităţile societăţii româneşti.

Ceea ce era valabil anul trecut nu mai este valabil acum! Cum ieşim din această situaţie limită, astfel încât să nu mai existe atâta suferinţă şi pierderi de vieţi omeneşti? Asta e ceea ce trebuie să ne preocupe acum şi să ne facă să identificăm soluţii urgente, cu aplicare imediată”, a mai scris Tătaru.

Fostul ministru al Sănătăţii a afirmat că ”această pandemie este o lecţie care ne va schimba pentru totdeauna percepţia asupra a tot ce înseamnă sănătate publică şi tocmai din acest motiv trebuie să avem grijă să nu ne mai întoarcem în fazele de început, cele în care căutăm ”soluţii” cu lumina stinsă”.

”Acum avem soluţia, iar aceea se numeşte vaccin şi prevenţie”, a mai scris Tătaru.

Citește și

George Simion: ”Și un dulap e mai bun”. Ce spune de alegerile din 2024