Nelu Ploieșteanu, povești memorabile cu Dinu și cu Lucescu: ”Beam și cântam, fără ”de dușmani””

Ziua de azi a fost întristată de vestea morții lui Nelu Ploieșteanu, la 70 de ani, la Spitalul Floreasca, unde era intubat la terapie intensivă. Autoritățile au transmis faptul că bărbatul nu a mai putut lupta cu noul coronavirus.

Celebrul cântăreț de muzică de petrecere, un lăutar desăvârșit, a avut tangențe și cu mulți dintre sportivii ce au scris istorie pentru fotbalul românesc, în frunte cu Mircea Lucescu și Cornel Dinu, iar regretatul cântăreț și-a adus aminte în urmă cu opt ani de petrecerile superbe unde a fost invitat.

”Dintre sportivi, mă înțelegeam cel mai bine cu Cornel Dinu. Uite, la celebrul ”Șarpele Roșu” venea des Mircea Lucescu. Lume bună: Dinică, Săraru, Ștefan Iordache, Vadim Tudor. Băi, cu oamenii ăștia beam până la zi și nu era unul beat! Cântam romanțe, tangouri, lăutărească!

Acum, vine ”Dodel” și bea singur la masă și cere manele! Fotbaliștii de azi sunt maneliști. Asta ascultă, asta fac! Totul e marketing, afacere, bani. Ca voci, maneliștii sunt mari valori. Dar cântă doar ce se vinde. Cum să-i cânți “de dușmani” lui Lucescu sau “ăla e mare, ăla e tare” lui Cornel Dinu?”, a povestit cântărețul, în 2013.

Nelu Ploieșteanu a mai povestit atunci că Gigi Becali avea și el trei melodii dragi sufletului de la el: ”Vagabondul vieţii mele”, “Când eram în vremea mea” şi “Căpitane de judeţ”.

Citește și

De ce trebuie purtată masca și după vaccin? Valeriu Gheorghiță: ”Nu știm în ce procent”