Negoiță a greșit și când a dat bani: ”Enorm”. Ando a dezvăluit cine nu l-a lăsat să investească la Dinamo

Dinamo așteaptă spanioli de câteva luni bune. Înainte de Pablo Cortacero și Juan Melero, recomandați de Cornel Țălnar, au fost cei ai lui Toni Curea, recomandați de Ioan Andone.

”Hai să clarificăm! Îmi cerea Ionuț Negoiță să-i pui gaj. Dar ce sunt eu, bancă? Puteam să-i pun, dar dacă nevastă-mea nu vrea! Eu voiam să fac un lucru bun. Eu niciodată nu voi fi acționar, n-am banii necesari să fac lucru bun la Dinamo. Am pentru mine și pentru familia mea. Dinamo e o parte din familia mea. Dacă aș avea 100 de milioane de euro, da, aș prelua Dinamo.

Spaniolii voiau să dea 10 milioane de euro. Ăștia de acum au pus 100.000 de euro, dar restul? Am vorbit cu Negoiță o dată, cu Bălănescu o dată, cu avocatul Gheorghiță de 2-3 ori. Spaniolii mi-au zis că ar vrea să fiu eu președinte, nu stau eu să mă propun. Dacă vrei să ajuți, nu dai 2.000 de euro, poate mă fac membru Elite DDB, ci te duci, te implici, faci stadionul, care e o ruină, alergi la Badea, la minister, cauți investitori.

Nu e riscant să preiei Dinamo, dar sunt multe semne de întrebare. Depinde ce plan ai, ce oameni implici în club, să nu mai iei țepe. Ai renunțat la Academie care ți-au adus atâția jucători. Spaniolii aveau un plan de profesioniști, să vorbim cu Cornel Dinu, cu Mircea Lucescu. De Juan Melero s-a auzit în Spania, e om de fotbal, dar de ce a dat doar 100.000? (râde)

Ce fac suporterii e o treabă extraordinară. Au strâns 700.000 de euro, enorm. Păi dacă i-ai investi în academie, de exemplu, ai ajunge să domini fotbalul românesc în câțiva ani. La Dinamo, dacă aduci 5-6-7 milioane de euro, pe lângă banii din drepturile TV, poți să ajungi să te lupți cu adevărat cu CFR, cu Craiova, cu FCSB. Există riscul să retrogradeze, ar fi o dramă. S-au făcut greșeli mari de tot.

Negoiță a vândut prea repede, tot. Dacă ești bun manager, nu vinzi jucătorii din primii 11. A dat salarii enorme. Bugetul lui Dinamo e peste 150.000-160.000 de euro, trebuiau să fie în play-off.

Mircea Rednic ar face lucruri frumoase la Dinamo. Ar veni și în B! Este agreat și de fani, el este dedicat”, a explicat Andone la ProSport.

Ioan Andone s-a referit și la schimbările din staff-ul tehnic. ”Gigi Mulțescu a preluat mereu echipe din mers, a salvat formații. Adi Mihalcea a fost adus ca și Claudiu Niculescu. De ce nu s-a riscat cu el până la capăt, dacă tot l-ai pus? Riscă până la capăt, cu riscul de a retrograda! El a mers la Dinamo că e ”câine”. Nu-ți bate joc de om! Cine e de vină, Adi Mihalcea sau ce l-a adus?! Acum, dacă Mulțescu retrogadează, are el vreo vină?! E o nebunie la Dinamo”.