Nadia Comăneci și-a făcut un tatuaj special. Primul, la 62 de ani!

”Zeița de la Montreal” a surprins pe toată lumea prin gestul neașteptat de a-și face primul tatuaj. Celebra gimnastă a împărtășit cu fanii ei această experiență, dezvăluind atât alegerea ei în ceea ce privește desenul, cât și semnificația specială pe care o poartă acesta.

La 48 de ani de la remarcabila sa performanță la Jocurile Olimpice din 1976, Nadia Comăneci rămâne o sursă inepuizabilă de inspirație la nivel mondial. Și-a făcut primul tatuaj pentru a celebra și onora primul 10 olimpic obținut de gimnasta legendă a României.

Unde și-a tatuat Nadia Comăneci nota 10 de la Jocurile Olimpice

Nadia Comăneci a declarat ca este un design creat special pentru ea și că și-a dorit un astfel de tatuaj de multă vreme. Tatuajul Nadiei se află pe picior, mai sus de gleznă.

„Este un design creat special pentru mine. Este permanent. Eu mi-am dorit un astfel de tatuaj de multă vreme, ceva care să reprezinte toate lucrurile importante care se regăsesc în acest tatuaj: «Girl Power, Break the ice, Hard work, Be unique etc». Eu deja l-am făcut ieri şi pot spune că îl port cu foarte mare mândrie. Este un trend al campionilor olimpici să-şi facă cercurile olimpice tatuate. Eu mi-am dorit ceva unic, ceva care să spună povestea primului 1.00”, a declarat Nadia Comăneci conform Orange sport.

La data de 18 iulie 1976, la Montreal, Nadia Comăneci, având doar 14 ani, a reușit o performanță istorică în gimnastică, devenind prima sportivă din lume care a obținut nota perfectă de 10 pentru un exercițiu executat impecabil la paralele. Evoluția ei senzațională a luat prin surprindere organizatorii, deoarece computerul folosit pentru afișarea notelor pe tablă nu fusese programat să indice nota 10.

În mod inexplicabil, după terminarea exercițiului, pe ecran a apărut nota 1.00, provocând momente intense de confuzie. Cu toate acestea, după o scurtă perioadă de incertitudine, arbitrii au confirmat că Nadia Comăneci rămânea în istorie ca prima gimnastă ce a primit nota perfectă de 10.

Ce secrete o mențin pe Nadia Comăneci în formă

Cu toate că a ajuns la 62 de ani, Nadia Comăneci nu a renunțat la stilul său de viață sănătos și la activitatea fizică. Ea consideră că o alimentație echilibrată reprezintă pilonul esențial care o mențin tânără și plină de energie.

„Fac mișcare cel puțin 30-40 de minute în fiecare zi. Merg la sala de gimnastică atunci când sunt acasă, iar în călătorii, mă asigur că hotelul dispune de o sală de fitness. În absența acesteia, improvizez antrenamente în cameră cu obiecte la îndemână. Pentru mine, fiecare zi înseamnă mișcare fizică. Alimentația echilibrată este, de asemenea, crucială. Prefer peștele, alături de legume gratinate sau piure de legume.

Cu toate acestea, în perioada sărbătorilor, îmi permit și indulgențe culinare, pregătind feluri de mâncare tradiționale românești, cum ar fi sarmalele cu carne de curcan”, a declarat Nadia Comăneci, conform GSP.

Citește și

Putin în interviul acordat lui Carlson: “Ucraina e un stat artificial, creat inclusiv cu teritorii româneşti!”