Muzeul pop-up Generația Millennials se află între 1 și 29 aprilie la Mega Mall din București, la nivelul 1, iar intrarea este gratuită. Acest muzeu surprinde o călătorie provocatoare în intimitatea ultimei generații cu cheia la gât.
Muzeul generației cu cheia la gât, în luna aprilie la Mega Mall
Acolo veți putea descoperi zeci de obiecte simbolice pentru această generație, expuse în zone tematice inedite, precum: Anatomia unui Millennial, Ritmurile unei generații, Jocurile copilăriei și Millenial Fashion.
Organizat sub forma unui ansamblu expozițional contemporan, recreează scene din experiențele iconice, gusturile culturale, senzațiile, obiectele și amintirile care aparțin copiilor născuți în perioada 1980-1995, generația Y, cunoscută sub denumirea de Millennials, sau „Peter Pan”.
Zonele tematice sunt special amenajate astfel încât să vă reamintească de perioada când scriați în Oracole, nu pe wall-ul de pe Facebook. Backstreet Boys, Enrique Iglesias sau Marilyn Manson au fost câteva dintre vedetele care și-au pus amprenta în lumea muzicii anilor `90, iar în camera „Pop Culture – ritmurile unei generații” veți descoperi o întreagă colecție de postere cu vedete pe care le devorați în adolescență.
Acolo puteți observa piesele vestimentare care au dat numele „generației în blugi”! După ce veți face o incursiune la „Disco Bairam” sau în „Jocurile Copilăriei”, veți afla ce se ascunde în spatele personalității și gusturilor unui millennial. Expoziția cuprinde și obiecte-simbol pentru această generație, de la electronice, la jocuri, suveniruri-amintiri, dulciuri, piese vestimentare, cărți, precum și o retrospectivă ilustrată cu zeci de fotografii de presă, nepublicate până acum, care abordează tranziția socio-economică de la societatea din comunism la capitalism.
Trecând printr-o capsulă a ultimilor 30 de ani, de la avansul tehnologic la simboluri precum Michael Jordan, jocurile copilăriei sau jocurile de tip „Pac-Man”, „Tetris”, „Mario” şi „Tamagotchi”, la desenele de la Cartoon Network sau la felul în care şcoala sau viaţa socială erau percepute, expoziţia propune o abordare retrospectivă asupra tuturor aspectelor care au format şi definit această generaţie.
Zonele tematice ale expoziţiei sunt special amenajate astfel încât să le reamintească vizitatorilor de perioada Oracolelor sau de muzica iubită în acea perioadă, de la Backstreet Boys, Enrique Iglesias la Marilyn Manson, precum şi de filmele şi desenele animate iubite: „Singur Acasă”, „Sailor Moon”, „Scarry Movies” sau „American Pie”, dar şi de cărţile, revistele cu abţibilduri, casetele şi de toate celelalte obiecte ce definesc milenialii.
Camera „Pop Culture – ritmurile unei generaţii” prezintă o întreagă colecţie de postere cu vedete apreciate în adolescenţă. De asemenea, „generaţia în blugi” se va bucura să descopere piesele vestimentare ale acelor ani. Incursiunile în camerele „Disco Bairam” sau „Jocurile Copilăriei” vor încerca să arate vizitatorilor ce se ascunde în spatele personalităţii şi gusturilor unui millennial.
Expoziţia cuprinde şi obiecte-simbol pentru această generaţie, de la electronice, la jocuri, suveniruri-amintiri, moda anilor ’90, cărţi, precum şi o retrospectivă ilustrată cu zeci de fotografii de presă, nepublicate până acum, care abordează tranziţia socio-economică de la societatea din comunism la capitalism. De asemenea, cei interesaţi se vor putea bucura de o micro-expoziţie de benzi desenate ale unor ilustratori ce au făcut deliciul copilăriei din anii ’90.
Citește și:
Scara explicată de ÎPS Teofan: ”Este sensul, bucuria și puterea urcușului nostru”