Mutu la Rapid: pe cine a învins

Mișcări importante la o grupare de tradiție din fotbalul intern. Adrian Mutu a semnat astăzi cu Rapid și îl înlocuiește pe Mihai Iosif.

”Briliantul” urmează să fie anunțat oficial de club și conduce antrenamentul de la ora 16:00.

10.000 de euro pe lună

Din informațiile GSP, Mutu a semnat acordul valabil pe un an și jumătate, urmând să aibă un salariu lunar de 10.000 de euro la Rapid. El își dăduse acordul să preia Rapidul și aștepta doar rezilierea contractului lui Mihai Iosif, lucru care s-a întâmplat în urmă cu câteva ore.

Mutu va debuta pe banca Rapidului pe 5 martie, de la 20:30, în meciul cu Academica Clinceni. El a mai fost în acest sezon antrenorul celor de la FCU Craiova, a mai fost dorit și de Dinamo pe vremea când ”câinii” îl demiseseră pe Dario Bonetti.

Antrenorul va fi ajutat la Rapid de Bogdan Pătrașcu (secund) și de Eduard Stăncioiu (antrenor de portari).

Adrian Mutu e liber de contract din octombrie 2021, când a fost demis de la FCU Craiova. A mai antrenat la FC Voluntari, Al Wahda U23 și naționala de tineret a României, acum va evolua în play-out.

După ce a ratat play-off-ul, Rapidul are un parcurs prost în 2022. A adunat doar 5 puncte în acest an, la fel ca Dinamo, fiind pe loc de baraj într-un clasament al Ligii 1 pe 2022.

Mutu i-a luat fața lui Pancu

În această dimineață, Dainel Pancu a recunoscut că a fost căutat și el de conducerea Rapidului, dar știa că Mutu e principala variantă.

”Am fost contactat aseară. Probabil că azi sau mâine se va lua o decizie. Le mulțumesc celor din conducere că sunt pe lista lor scurtă. Vedem ce va fi, orice e posibil. Din ce știu, Mutu e varianta principală.

În cazul meu, cei din conducere cred că se gândesc că am plecat de curând de la echipă și au frica unui nou eșec. Dar eu nu consider că primul meu mandat a fost un eșec.

Anul acesta nu există posibilitatea unui eșec. Poate anul viitor. Am vorbit cu Angelescu despre buget și mi-a zis că vrea să intre în primele 3 echipe. I-am zis că ar mai trebui 1 milion de euro în plus, dar el e sigur că se poate. E greu, trebuie ca Rapid să treacă de CFR, FCSB, Craiova sau Farul”, a spus Pancu la ProX.

Citește și

CTP: ”Suntem în război cu Rusia”