--> -->

Mutu e superofensiv și cu Germania. Vrea 3 puncte

Adrian Mutu vrea să califice naționala de tineret Under-21 în semifinalele Campionatului European din Ungaria și Slovenia. Pentru a nu depinde de alte calcule, tricolorii trebuie să învingă Germania.

România are 4 puncte după două meciuri, 1-1 cu Olanda și 2-1 cu Ungaria. „De-a lungul timpului, România a avut mereu meciuri grele şi cu echipele germane. Mă aştept mâine la o performanţă foarte bună a adversarilor, ştim foarte bine că sunt buni, sunt pe primul loc în grupă acum, dar şi noi avem acelaşi număr de puncte şi ne luptăm pentru primul loc. Pentru mine, Germania este o pretendentă la titlu, dar în acest moment avem încredere mare în noi înşine şi mâine vom lupta pentru fiecare centimetru de teren şi vom încerca să câştigăm.

Nu ne facem calcule, nu le-am făcut nici la început, nu le facem nici acum, este ultimul meci din grupă, un meci important cu o echipă foarte bună, cu candidată la titlu, în opinia mea, aşa cum este şi Olanda. Cu o victorie suntem calificaţi, iar mâine vom merge pe o victorie, ca întotdeauna. Majoritatea fotbaliştilor e născută în 98, asta îi face fizic să fie mai puternici decât băieţii din echipa noastră. Au fost superiori întotdeauna la nivel fizic. Am văzut meciurile lor din grupă, au demonstrat că sunt puternici nu numai cu Ungaria, când au avut un meci uşor, dar au demonstrat-o şi în meciul cu Olanda. Mă aştept la un meci greu, în care ei nu vor sta şi nu vor juca la meci egal şi vor dori să câştige”, a spus Mutu într-o conferință de presă.

Meciul cu Ungaria a fost cu scandal. Tricolorii ar fi fost făcuți „țigani” de adversari. „Nu am auzit ce s-a întâmplat pe teren, nu ar fi fost prea inteligent din partea lor să strige în gura mare, mai ales în engleză, anumite fraze rasiste, pentru că probabil ar fi fost eliminaţi imediat de arbitru. Mi-au povestit după aceea băieţii ce s-a întâmplat, e un lucru foarte urât pentru că aceste lucruri se duc dincolo de fotbal şi e vorba de un respect şi astfel de lucruri nu sunt binevenite şi nu au loc în sport în general, nu numai în fotbal. Sper ca UEFA să ia decizia cea mai corectă pentru binele tuturor”, a completat Mutu.

Citește și

Dinamo contratimp: mai sunt două zile! Mesajul lui Il Luce