--> -->

Mutu a luat alt ex-dinamovist la Rapid, nu l-a mai vrut pe Moura

Brazilianul Gabriel Moura, 34 de ani, s-a întors la antrenamentele lui Dinamo, fiindcă a picat transferul la gruparea din Giulești, mai exact cei de la Rapid nu i-au mai răspuns la telefon, după ce sud-americanul i-a transmis lui Răzvan Zăvăleanu că nu mai vrea să continue cu ”câinii”!

Mutarea lui Moura la giuleșteni a picat din cauză că Rapid a preferat un alt fundaș lateral în locul său, unul adus în România în urmă cu mai mulți ani de către Mircea Rednic!

Dussaut a vrut la Rapid

Adrian Mutu a anunțat transferul lui Damien Dussaut (27 de ani) la Rapid, fundaș polivalent care în sezonul trecut a evoluat la Farul Constanța. Dussaut rămăsese liber de contract după despărțirea de formația lui Gică Hagi. În dimineața zilei de joi, jucătorul a efectuat chiar și un prim antrenament alături de giuleșteni.

Rămas liber de contract după despărțirea de Farul Constanța, Damien Dussaut a optat să continue în România și Adrian Mutu a anunțat transferul său la Rapid.

Dussaut a efectuat în dimineața zilei de joi primul antrenamenet sub comanda noului antrenor. Iar la scurt timp, în cadrul unei conferințe de presă, Adrian Mutu a anunțat că fundașul se află în biroul conducerii pentru a parafa actele.

Polivalent, ca Moura, dar mai tânăr

Damien Dussaut este la bază fundaș dreapta, dar poate evolua și pe poziția de fundaș stânga, ori într-o poziție mai avansată din flancul drept. El a fost internațional de tineret al Franței, însă la seniori a ales să reprezinte naționala din Martinica, pentru care are o singură apariție.

În sezonul trecut, Dussaut a evoluat 30 de meciuri în tricoul Farului, reușind să înscrie un gol și să ofere patru pase decisive. Cota sa de piață este de 500.000 de euro, conform Transfermarkt.

De-a lungul carierei a mai evoluat pentru Valenciennes B, Standard Liege, Saint-Truiden și Dinamo.

În alb-roșu, Dussaut a jucat din ianuarie până în septembrie 2019, după ce Mircea Rednic l-a adus în ”haită”. Francezul a adunat 10 meciuri la Dinamo, având un assist. La Farul a strâns 70 de partide, două goluri și 8 assist-uri.

Citește și

Când vor primi toți pensionarii 700 de lei în plus la pensie. Marius Budăi: ”Două variante”