Mutările ”câinilor” nu l-au impresionat: ”Tot ai noștri. Ăia sunt de Fotbal la Maxx”

Dinamo a făcut transferuri de criză în 2021. Andrei Blejdea, ultima oară la FC Argeș, apoi Gevaro Nepomuceno, sosit din liga a cincea engleză, de la Halifax, Steliano Filip de la Larisa, Jonathan Morsay împrumutat din Serie B de la Chievo Verona și Gudmund Kongshavn, portar care a retrogradat cu Aaselunds.

Gabriel Răduță, ex-managerul Academiei dinamoviste, susține în continuare promovarea tinerilor crescuți în Ștefan cel Mare, nefiind impresionat de nou-veniți.

Eșanu și Ehmann au fost printre cei mai buni dinamoviști din derby-ul Dinamo- FCSB, scor 1-0. Răduță l-a criticat pe suedezul Morsay care a irosit o ocazie uriașă la scorul 0-0.

”V-am zis de la început, încă dinainte ca Eșanu să fie titular, că Eșanu este foarte bun, peste cei doi spanioli, Mejias și Rene, doar că nu are experiență. S-a făcut o greșeală și cu plecarea lui Straton, îl mai avem și pe Mitrovici care este de mare perspectivă, plus Fara, împrumutat la Farul. Doar că Eșanu, ca și alți copii, nu a avut șansă să aibă continuitate.

La fel este și cu jucătorii de câmp, sunt foarte talentați, dar nu au continutate: Borcea, Bani, Măgureanu, Crețu. Dacă joacă o dată la 6 luni, nu pot da randament bun. Dar, din păcate, văd că pe acești tineri nu îi mai susține nimeni. Vin alții, mai netalentați ca ei, fac un antrenament după ce au coborât din avion și intră pe teren. Normal că și tinerii au frustrări, că ei simt la antrenamente cine este fotbalist. Și chiar dacă joacă prost, ăia aduși de peste mări și țări joacă!

M-am amuzat în timpul Derby-ului, mi-a trimis cineva mesaj să mă întrebe dacă mă uit la Fotbal la Maxx. Un nou-venit a dat pasă la portar, apoi a dat paralel cu poarta. Să tot dai în cap la minge! Puștii noștri au crescut într-un mediu bun, în spiritul Dinamo și, chiar dacă sunt ademeniți la alte cluburi, își doresc să poarte tricoul alb-roșu. Eu îi înțeleg. Alții care nu au crescut la Dinamo nu pot pricepe. Din păcate”, a declarat Răduță pentru GSP.

Citește și

Mesaj-amenințare pentru FCSB după derby-ul cu Dinamo: ”Să-i ferească Dumnezeu, va fi groasă rău!”