Munca în zadar / Irlanda de Nord – România 0-0

Naționala de tineret Under-21 a României a mers cu moralul la cote ridicate în Irlanda de Nord. Cele trei victorii la rând venite după eșecul din Danemarca i-au repus pe tricolorii mici pe drumul spre Europeanul din 2021. Joia trecută, echipa lui Mirel Rădoi a demolat Finlanda cu 4-1.
Zgomot în tribune, liniște pe gazon
La Ballymena, tricolorii au fost încurajați de o galerie numeroasă, oamenii venind la meci în ciuda frigului din această seară. Și au tresărit prima dată în secunda 35, când Adrian Petre a trimis puțin peste poarta gazdelor. Până în minutul 30 nu s-a mai întâmplat nimic. Atunci, Mihăilă a tras de la marginea careului, prea slab însă pentru a schimba tabela. Același jucător al Craiovei a avut cea mai mare șansă a primei reprize. Adrian Petre a sprintat pe dreapta, a centrat în careu, iar Mihăilă a șutat peste. La pauză, Irlanda de Nord – România 0-0.
Golul n-a venit
Adrian Petre a avut prima mare ratare a părții secunde. A primit un cadou de la un adversar, dar din 10 metri a șutat pe lângă. Gazdele au așteptat 59 de minute până să se apropie periculos de poarta lui Vlad. Atunci, Parkhouse a profitat de greșeala goalkeeper-ului român, dar mingea trimisă cu capul s-a dus pe lângă. Dincolo, Mihăilă a luat la întrebări defensiva adversă, s-a apropiat pe poartă, însă nu și-a calibrat șutul. Imediat, Man a încercat o foarfecă de la 16 metri, mingea ducându-se mult peste poartă. Marron i-a dat emoții lui Vlad. A bătut bine o lovitură liberă, puțin pe lângă. După un șut puternic al lui Man și după ce Moruțan a cerut penalty la o intervenție hotărâtă a unui adversar, Chindriș și-a lăsat echipa în 10, în urma unui fault dur. Era minutul 78. Adrian Petre și-a exasperat colegii în prelungiri. A șutat pe lângă după ce s-a distrat cu defensiva nord-irlandeză. S-a terminat 0-0. Cu acest egal, România a ajuns la 10 puncte în grupa de calificare și este pe locul 2, la 5 lungimi de liderul Danemarca.
Pentru naționala mică urmează o pauză până pe 31 martie. Atunci, România va disputa derby-ul grupei, acasă, cu Danemarca. În septembrie vor fi două deplasari (Finlanda și Malta), urmând ca preliminariile să se încheie în octombrie 2020, cu dubla Ucraina (deplasare) – Malta (acasă).
Irlanda de Nord: Gartside – Gordon (30 Palmer), Marron, Toal, Balmer, Burns – McCann, Dunwoody (84 Galbraith), McCalmont, Boyd Munce (84 Thompson) – Parkhouse
România: Vlad – Vlădoiu, Pașcanu, Chindriș, Grigore – Oaidă, Marin (72 Olaru), Moruțan (82 Ciobotariu) – Man (90 Merloi), Petre, Mihăilă (72 Ciobanu).
Citește și:

FOTO Marius Niculae pe urmele lui Cristiano RonaldoNo Comments Yet

Comments are closed