--> -->

Mulți au crezut că Alexandru Arșinel și Stela Popescu sunt soț și soție

Actorul Alexandru Arșinel, unul dintre cei mai apreciați actori de comedie ai României, a murit astăzi la vârsta de 83 de ani.

Ajunsese la azil

Informația a fost confirmată de fiul acestuia, Bogdan Arșinel, pentru Fanatik. News.ro scrie că actorul era internat la terapie intensivă la Spitalul Universitar din Capitală.

În ultimul an, Alexandru Arșinel a fost internat la un azil de bătrâni și a ajuns de mai multe ori la spital. La jumătatea lunii septembrie, Arșinel a fost internat la Spitalul Universitar de Urgență București.

Cuplu celebru. Doar pe scenă

Alexandru Arșinel și Stela Popescu au fost zeci de ani parteneri de scenă. Au susținut împreună multe spectacole în România, dar și în străinătate. Erau atât de apropiați, petreceau atât de mult timp împreună, încât mulți au crezut că sunt soț și soție. Nu e așa, au fost colegi și prieteni pe viață.

În anii 1970, Stela Popescu susținea spectacole alături de Ștefan Bănică, tatăl celebrului Ștefan Bănică jr. La un moment dat, colaborarea lor a luat sfârșit, iar apoi a făcut cunoștință cu Alexandru Arșinel, care i-a devenit coleg de scenă.

”În 1971, a venit la mine acasă Tudor Vornicu și mi-a spus că e momentul să facem show-uri de televiziune. Așa am început să lucrez cu Bănică. Trebuia să facem un show de 45 de minute. Am avut un așa succes că de a doua zi ”urlau” telefoanele: ”Veniți la noi în Cluj, în Timișoara, la Iași, la Craiova…”. Din acel moment am început să jucăm împreună în spectacole ocazionale. El juca la Municipal și eu la Teatrul de Comedie. Acest cuplu a mers foarte bine timp de opt ani, între anii 1971-1979”, a povestit regretata Stela Popescu într-un interviu, conform Click.

”Însă, la un moment dat, au apărut niște restricții financiare de la primărie, nu mai aveau bani pentru colaboratori. M-au reținut pe mine și am căutat un partener din teatru, care era salariat, ca primăria să nu mai plătească. Și mi l-au dat pe Arșinel. Așa am început colaborarea cu Arșinel”, a mai adăugat regretata artistă.

”Am avut noroc cu Stela”

Într-un interviu la Antena 3, Alexandru Arșinel a explicat de ce el și Stela Popescu au ajuns rapid la inimile publicului: aveau curajul să spună lucrurilor pe nume.

”Odată cu dorința publicului de a ne vedea, de a mă vedea într-o anumită conjuctură, într-o anumită combinație. Publicul ne aprecia datorită unor emisii pe care le făceam. Eram așteptați ca cei care vin să spună ceva și ne bucura acest lucru. Uneori, unii ne invidiau că spuneam ceea ce spunem și asta o făceam pentru că ne-am câștigat un anumit prestigiu.

Pentru mine, întâlnirea cu Stela Popescu a fost o mare realizare a vieții mele, iar despărțirea de ea m-a făcut să pierd o anumită acumulare și protecție de-a lungul anilor”, a mai spus marele actor.

Alexandru Arșinel a și lăudat relația pe care a avut-o cu Stela Popescu. Ea a fost mereu alături de el, spunea că i-a fost precum un înger păzitor.

”Reprezenta un garant și în același timp vedea în întâmpinarea unui Arșinel care la rândul lui era calat pe direcția asta. Unul care nu tăcea din gură și care își alesese în repertoriu, în general, rele. Am avut noroc cu Stela, norocul meu. Fiecare se naște cu un anumit destin și eu am avut destinul… adică nu mi-a plăcut să tac, chiar dacă uneori mi-a fost puțină teamă, mi-a fost greu să mă opresc și îmi plăcea, și așa am devenit un luptător. M-am luptat pentru multe lucruri, și ca să fiu responsabil, și ca să găsesc un repertoriu cât mai adecvat, și ca să apăr scriitorii și creatorii care ne scriau pentru spectacol”, povestea actorul.

Alexandru Arșinel s-a căsătorit în 1968 cu Marilena și au împreună doi băieți, pe Bogdan și pe Cristian. Stela Popescu a fost căsătorită cu Puiu Maximilian din 1969 până în 1998, iar cu Dan Puican din 1960 până în 1969. Actrița a murit pe 23 noiembrie 2017, în București.

Citește și

Tora Vasilescu, revoltată după ce a primit factura la curent: ”Nu există”