--> -->

Mugur Isărescu despre angajata BNR, Viorica Dăncilă: ”Lucrează de la birou și e foarte disciplinată”

Guvernatorul Mugur Isărescu a ținut să precizeze că fostul premier Viorica Dăncilă, angajată recent pe postul de consultant la Banca Națională a României, ”n-a luat locul niciunui specialist” când a venit la BNR.

Viorica Dăncilă a devenit consultant în cadrul BNR la finalul lunii mai și lucrează în domeniul economiei verzi, detaliu viu comentat la acea vreme în spațiul public. ”Domeniul în care dânsa lucrează, anume economia verde, este un domeniu relativ nou și pentru dânsa, și pentru oricine. (…) Nu avem absolvenți de facultate sau de orice studiu în domeniul acesta. Împreună cu colegii care formează lucrul respectiv, studiază, și probabil că în toamnă grupul respectiv va termina o lucrare, va ieși în public cu materialul respectiv”, a spus Mugur Isrărescu.

El a refuzat să facă alte comentarii cu referire la motivele care au stat la baza angajării fostei șefe a guvernului. “Lucrează de la birou și este foarte disciplinată”, a mai spus Isărescu. În aceeași perioadă, la Departamentul de Geopolitică al BNR a fost adus social-democratul Ioan Mircea Pașcu.

Referindu-se la numirile celor doi la Banca Națională, Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, preciza că decizia a fost luată pentru că atât Dăncilă, cât și Pașcu au fost europarlamentari și este nevoie de ”oameni care deschid uşi în Europa”.

Viorica Dăncilă a fost prim-ministru al României din ianuarie 2018 până în noiembrie 2019. A candidat la alegerile prezidențiale din 2019, unde a fost învinsă în turul al doilea de președintele Klaus Iohannis. Ulterior, Dăncilă a demisionat din funcția de președinte al PSD.

Citește și

Dacian Cioloş îi contrează pe Ludovic Orban şi Kelemen Hunor: ”Restanţi. Nu accept lecții”