--> -->

Moura despre Dinamo: ”Niciodată”

Gabriel Moura s-a întors după doi ani la gruparea din Ștefan cel Mare, fiind unul dintre cei trei jucători transferați săptămâna trecută de la Gaz Metan.

Fotbalistul de bandă dreaptă a mai fost 6 luni la Dinamo, în a doua decadă din 2019, adus de Eugen Neagoe, după care a părăsit Dinamo cu destinația Mediaș.

A stat pe bancă

Brazilianul cu pașaport portughez a fost și vinerea trecută pe banca bucureștenilor, la meciul cu fosta lui echipă, dar Flavius Stoican a decis ca el și Răzvan Grădinaru să fie doar rezerve neutilizate.

Urmând să intre, alături și de Vlad Morar, în planurile sale începând din etapa cu Rapid, de sâmbătă.

Într-un interviu acordat GSP, Moura a povestit de ce a ales să renunțe la Gaz Metan, unde nu era plătit deloc, după care a semnat imediat cu ”câinii”.

”Un coșmar”

”În ceea ce mă privește, pot spune că au fost toate ingredientele să fie ceva deosebit, dar s-a transformat într-un coșmar. Aveam contract până în 2024. Să ajung în situația de a lăsa baltă totul și să plec cu nimic la mine a fost foarte dificil. Dar sunt situații ciudate în viață și a trebuit să iau o decizie urgentă în ultima zi de transferuri.

E foarte urât, așa cum am spus, un coșmar, fiindcă, indiferent de serviciul pe care îl ai, trebuie să fii plătit la finalul lunii. Niciun muncitor nu merită să fie bătaia de joc a cuiva!”, a explicat Moura pentru sursa citată.

”Dinamo e Dinamo”

Gabriel a precizat cine a influențat mutarea sa, înapoi în Ștefan cel Mare, și care au fost motivele pentru care a ales formația de pe penultimul loc. Moura a adunat 14 meciuri în alb-roșu, în ediția 2019/2020.

”Prin intermediul unui prieten foarte bun, Antonis Antoniou, el m-a ajutat și când m-am transferat de la Dinamo la Gaz Metan, acum m-a ”adus” înapoi. Crede-mă, totul s-a derulat foarte repede, în ultima zi de transferuri. Și-apoi, Dinamo rămâne Dinamo!

Chiar așa e! Știu că echipa este la retrogradare, dar noi, la echipă, de la primul feeling, am observat că avem încredere mare, nu există o atmosferă apăsătoare, de oameni înfrânți. Știm că drumul spre succes e dificil, că este mult mai greu să te lupți pentru a te salva decât pentru un trofeu.

Dar Dinamo e Dinamo, este o mândrie să porți un tricou de tradiție în România, împreună cu masa mare de suporteri vom îndeplini obiectivul.

Sunt ferm convins că ne putem salva de la retrogradare. Nu retrogradăm, niciodată!

Dinamo este unul dintre cluburile de top din țară, astfel că este o mândrie de a purta tricoul alb-roșu în orice situație. Chiar este o onoare!

Sper ca de data asta să am mai multe oportunități de a juca și să pot contribui la obiectivul final, să rămânem în prima ligă. Doar la asta mă gândesc. Și o mai zic o dată, pentru că îmi place cum sună, Dinamo este Dinamo!”, a mai spus fotbalistul de bandă dreaptă.

Citește și

Toni Grecu despre soția sa: ”Pas în lateral”