--> -->

Motivație pentru Pierret: carieră și bani

Balthazar Pierret, 21 de ani, a fost adus din liga a treia franceză și au existat suporteri ai ”câinilor” care au acuzat că mijlocașul central, adus din liga a treia franceză, nu poate constitui o variantă potrivită pentru a contribui la salvarea de la retrogradare.

Ulterior, au fost transferați Jonathan Rodriguez, ex-CFR, și Antoni Ivanov, ex-CSU Craiova, cu o cotă de piață superioară, dar francezul și-a croit propriul drum spre primul ”11”.

A fost titular în mandatul lui Stoican, continuă să fie unul dintre jucătorii de bază și sub comanda lui Uhrin.

Vrea bani mai mulți de la Dinamo

Cehul îl apreciază foarte mult pentru travaliul de care dă dovadă și nu are de gând să opereze vreo schimbare în ceea ce-l privește, deși căpitanul Răuță a revenit la antrenamentele normale. A ratat o singură partidă, cea cu Sepsi (0-0), din cauza unei răceli. În rest, a fost integralist în 8 dintre cele 11 meciuri pe care le-a disputat în tricoul alb-roșu.

În alte două a jucat câte o repriză, iar în a treia a fost înlocuit în minutul 86. Pierret face ”munca invizibilă” de la mijlocul terenului. Și are tragere de inimă.

Contractul său este până la finalul sezonului și vrea extinderea acordului plus un salariu mai consistent decât actualul, care-i garantează cei 5.000 de euro lunar.

”De la Dinamo mi-a plăcut foarte mult Pierret, a adus consistență în joc”, a spus Ilie Dumitrescu, la Digi, după meciul cu Chindia (2-0), despre mijlocașul ce a adunat 38 de meciuri la Boulogne în liga a treia franceză.

Două soluții în plus în atac

Uhrin a primit vești pozitive și în compartimentul ofensiv. În afara lui Morar și Irobiso, autorii golurilor victoriei cu Chindia, cehul îi are la dispoziție și pe Mirko Ivanovski, și pe Desire Azankpo.

Macedoneanul ar putea chiar juca vineri. El a lipsit până acum din cauza unei rupturi la gambă.

Africanul revine după dureri la spate, el bifând doar o repriză în urmă cu două luni.

Citește și

Adrian Năstase, nervos: ”N-am fost menționat”