Cum vede Uhrin pe Dinamo înapoi în Liga 1: ”Muncă și seriozitate”

Antrenorul ceh Dusan Uhrin Jr. (55 de ani), cel care a cerut falimentul clubului Dinamo, spune că nu a putut lua legătura cu niciun om din conducerea ”câinilor”.

Dinamo trebuie să țină piept și solicitărilor venite dinspre exterior, prin care s-a cerut deschiderea procedurii de faliment a grupării.

Ce sumă e în discuție

Fostul antrenor al „câinilor”, Dusan Uhrin, a cerut falimentul clubului invocând că administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu, nu i-a răspuns în termen de 60 de zile la cererea de plată formulată pentru suma de 12.800 de euro. Echivalentul salariilor restante pentru ultimele două luni din contract, mai și iunie 2022.

E un duel de la distanță, prin tribunale, după ce Dinamo i-a reziliat contractul cehului la 1 iunie 2022, acuzând că nu s-a mai prezentat la serviciu după meciul retur de baraj cu U Cluj. Judecătorul sindic va analiza cazul pe 3 aprilie 2023. În prezent tehnicianul celor de la Viagem Pribram, locul 1 din eșalonul secund ceh, Uhrin a explicat pentru Gazeta Sporturilor care este punctul lui de vedere.

”Nu vreau răul clubului”

”Nimeni nu m-a contactat, nici până în acest moment, asta e tot ce pot să vă spun. Măcar să vorbim, să mi se spună una, alta.

Eu nu vreau să fac rău clubului, lui Dinamo, aș vrea să ajungem la consens. Dar dacă n-am cu cine vorbi… Eu am fost de două ori la Dinamo, de când au început problemele. Prima oară, am reușit să salvez echipa și am renunțat la toți banii, pentru interesul clubului. A doua oară, n-am mai reușit, dar am cerut ca Dinamo să-și îndeplinească atribuțiunile pentru care s-a angajat.

Oricum, întotdeauna am fost angajat pe bani puțini, nu am strâmbat din nas când au fost întârzieri. Altceva, chiar nu mai am de discutat despre acest subiect”, a declarat cehul.

”Muncă și seriozitate”

Uhrin a spus că urmărește de la distanță parcursul lui Dinamo în eșalonul secund.

”Da, am mai privit. Dar nu am văzut ce jucători a mai adus, ce jucători mai sunt.

Clubul are interdicție la transferuri? Mda, ce să zic?! Eu cred că Dinamo poate promova, are alură, trebuie să fie un club serios, ca să poată ajunge din nou în Liga 1.

Eu sunt în Cehia, am revenit de câteva luni, sunt la Viagem Pribram. Încercăm și sperăm să promovăm în prima divizie. Muncim și trebuie să fim serioși, altfel nu se poate nimic în viață”, a mai zis tehnicianul.

Citește și

Câte zile pierd, anual, bucureștenii în trafic. Topul în care se află capitala României